Veckans mest lästa nyheter i Huddinge

Veckans mest lästa I Huddinge
Masmo fick en ny mataffär. En olycka inträffade i Segeltorp och det brann i Visättra.
Dödsolyckan på ett övergångsställe i Segeltorp, eldsvådan när en restaurang brann ner i Visättra och cykelgaragets försening. Det var de Huddingenyheter som lästes mest den senaste veckan.

1. Ägaren: ”En chock att se restaurangen brinna ner”

En restaurang i Visättra brann ner till grunden natten till tisdagen. Ägaren berättar om chocken:

– Jag stod hundra meter ifrån och såg hur restaurangen brann. Det är chockande, och tråkigt att se en grej man har kämpat för brinna ner, säger han.

Nu utreds eldsvådan, som klassas som mordbrand. Men än så länge kan polisen inte säga något om brandorsaken.

Några dagar tidigare inträffade även en mindre brand i ett garage i Flemingsbergs centrum.

2. Äldre kvinna död – blev påkörd vid övergångsställe

Dödsolyckan på tisdagseftermiddagen i centrala Segeltorp har väckt en debatt om bilisternas framfart på Häradsvägen.

Än är det inte klarlagt varför den 79-åriga kvinnan, som färdades på cykel över övergångsstället vid en rondell i centrum, blev påkörd.

Polisen vill gärna komma i kontakt med alla vittnen till olyckan. Många invånare tycker även att trafiksäkerheten behöver förbättras i området.

3. Nya cykelgaraget försenat – på grund av stormen Alfrida

Kommunens stolthet, det första låsta cykelgaraget på Fullerstatorget, skulle ha öppnat i februari i samband med invigningen.

Men tekniska problem har ställt till det. Så även efterdyningarna i stormen Alfrida, då Vattenfall inte kunde leverera ström i tid som det var tänkt.

4. Tryck när Lidl slog upp portarna i Masmo

Många invånare har längtat efter den nya matbutiken i Masmo. När invigningen skedde i Mälarvikshuset gladdes både kunder och butiksägarna.
– Jag skulle säga att det kom in 100 personer i butiken på en gång, säger en nöjd Petra Whitehead som är press- och pr-ansvarig på Lidl.

5. Pia håller koll på pollenplågan – här töms fällan varje dag

Pollensäsongen är i gång, till alla allergikers förtret, och Mitt i följde med till ett av taken på universitetet där Pia Östensson på Naturhistoriska riksmuséet tömmer en så kallad pollenfälla varje morgon, för att mäta pollenhalterna.