Veckans bästa nyheter i söderort

veckan
Talang, filminspelning och Allt för sjön-mässa – det har ni läst i veckan.
Talangmagi, anrika båtar och explosionsartad filminspelning – det var några av nyheterna som lästes mest i Mitt i Liljeholmen-Hägersten Älvsjö i veckan.

1. Älvsjöbon Vilgot, 12, vidare till final i Talang

12-årige Vilgot Michelin från Älvsjö har charmat både jury och publik med sin magi. Nästa fredag, 15 mars, står han i finalen i TV4:s Talang. Håll tummarna!

2. Stor vattenläcka fick Årstadalsskolan att stänga

Förra fredagen fick Årstadalsskolan stänga efter en stor vattenläcka. Sportlovsaktiviteterna flyttades till Sjöviksskolan och i måndags kunde eleverna börja i skolan som vanligt.

3. Nu är Långholmens båtar på plats i Älvsjö

Förra helgen var det Allt för sjön-mässa på Stockholmsmässan i Älvsjö. 100-årsjubilerande Långholmens båtklubb flyttade dit några av sina gamla båtar och byggde upp en historisk miljö.

4. Man struntade i högerregel – döms för frontalkrock

Högerregeln är inte helt lätt att förstå sig på, inte heller korsningen Elsa Brändströms gata/Fredrika Bremers gata i Fruängen. Det var ni många som tyckte på Mitt i:s facebooksida. I veckan dömdes en man för att ha orsakat en olycka i just den korsningen.

5. Filminspelning i Hägersten – pizzeria ska sprängas

I veckan smällde det rejält på en pizzeria på Bäckvägen på Hägerstensåsen. Men lugn, ingen kom till skada. Det var ett produktionsbolag som stod bakom sprängningen, eftersom Jens Lapidus succébok Top dogg ska bli tv-serie.