Här är veckans mest lästa nyheter i Upplands-Bro

Här är veckans mest lästa nyheter i Upplands-Bro.
Kjos presenterade trygghetsnyheter, cykelstölderna ökar och 16-åring åtalas för grov misshandel.
Det är lätt att missa allt som händer i mobilen och kommunen – därför kommer här veckans mest lästa nyheter, så du i lugn och ro kan uppdatera dig om vad som händer och vad folk pratar om.

16-åring åtalas för grov misshandel

Enligt åtalet ska de två jämnåriga pojkarna ha stött ihop i Kungsängen i mitten av mars. Den ena ska då ha blivit offer för den grova misshandel. Den misstänkta 16-åringen har, enligt åtalet, hotat pojken och sagt att han ska döda honom i samband med att han stuckit honom i benet med en kniv. Han ska även ha knivskurit pojken i armen och på halsen, samt stuckit kniven flera gånger i pojkens ryggsäck. Själv nekar 16-åringen till anklagelserna.


Polisen ser en ökning av cykelstölderna i kommunen

– Det har varit väldigt mycket i Upplands-Bro, särskilt sista tiden här. Som tur var grep vi en cykeltjuv och fick en annan namngiven nyligen, i Kungsängen. De skar upp kedjelås med hjälp av en batteridriven vinkelslip, säger polisen Albin Näverberg.


Kjos gav besked om trygghet

Kameraövervakning, kommunal väktare och nytt trygghetscenter i Bro centrum var bara några av de exempel kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M), presenterade vid onsdagens kommunfullmäktige på Kungsängens nya torg. Under allmänhetens frågestund fick han svara på frågan hur politikerna vill öka tryggheten i kommunen.


Återvinningsförslaget som ska kosta

350 kronor för ett engångsbesök till återvinningscentralen i Upplands-Bro. Det kan till exempel Järfällabor få betala om de vill slänga sitt avfall i grannkommunen, enligt ett nytt förslag.


Kopplingen mellan dubbelmordet i Bro och åtalet mot en 23-årig man för mordförsök

Hämnd, skulder och barndomsvänner som vänder sig mot varandra och tar till vapen. Åtalet mot en 23-åring för mordförsök och utredningen om dubbelmordet i Bro är starkt länkade till varande. Det visar Mitt i:s genomgång av polisens förundersökning.