ANNONS

Det här är veckans största snackisar i Upplands-Bro

Nya politiska sammandrabbningar väntar redan på onsdag, då ska politikerna ta beslut om förslaget gällande hyresrabatt för privata aktörer.
Nya politiska sammandrabbningar väntar redan på onsdag, då ska politikerna ta beslut om förslaget gällande hyresrabatt för privata aktörer.
Mycket har hänt i Upplands-Bro under veckan, och emellanåt är det inte helt lätt att hänga med. Därför är det hög tid att titta tillbaka på veckans största händelser och ge några lästips. 
ANNONS

Debatten om hyresrabatten följer med in i nästa vecka

I onsdags skickade kommunfullmäktige efter en två timmar lång debatt tillbaka förslaget om en hyresrabatt för privata aktörer som vill etablera skolor eller förskolor i kommunen. Men redan under kommande vecka, på onsdag den 16 oktober, träffas kommunstyrelsen vid 17-tiden och därefter fullmäktige vid 18.30 för att ta beslut i frågan. Sannolikt är en spännande debatt att vänta även då.

Läs på inför onsdagens politiska sammandrabbning så du har koll på läget:

Efter jättedebatt – förslaget om hyresrabatt skickades tillbaka

Hyresrabatt för friskolor ska få fler att vilja satsa i kommunen


Det här är det senaste i upphandlingshärvan

Mitt i kommer fortsätta granskningen av turerna kring den pågående upphandlingshärvan som Upplands-Bro befinner sig i.

Det var i onsdags som vi kunde berätta att samtliga tre tjänstemän som stängts av och polisanmälts av Upplands-Bro har erbjudits avgångsvederlag av kommunen mot att de sa upp sig själva. Två av tjänstemännen har tackat ja till detta, enligt uppgifter till Mitt i.

Två av de polisanmälda tjänstemännen har köpts ut av kommunen

ANNONS