ANNONS

Vegansk dansklubb öppnar i Björkhagen

Dansklubb The Rhythm öppnar i Björkhagen Centrum.
Han vill skapa en trygg plats där man kan känna sig hemma.
En vegansk dansklubb med alkoholfritt smoothiemingel öppnar snart i Björkhagens Centrum.
– I stället för att dansa, bli bakfull och göra saker som man sen ångrar, vill jag skapa en dansklubb dit man kommer och fyller på energi, säger initiativtagaren Johan Hedström.
ANNONS

Lördagen den 28 mars har dansklubben The Rhythm premiär i nyrenoverade lokaler. På Halmstadsvägen 41, mitt i Björkhagens Centrum, kommer Johan Hedström tillsammans med Yogarummet och Bonne Femme Vegan att hålla till.

Klubben kommer att vara öppen för alla åldrar och gratis för unga upp till 15 år.

I stället för att gå på krogen, bli bakfull och göra saker som man sen ångrar, vill jag skapa en dansklubb dit man kommer och fyller på energi, säger Johan Hedström.

Johan Hedström står i lokalen där dansklubben The Rhythm kommer att öppna.

Här kommer det inte att serveras alkohol utan här kommer man kunna mingla med en vegansk smoothie eller annan vegansk plockmat. Foto: Melisa Hagelin Sepúlveda

Sedan några veckor tillbaka har Johan Hedström hamnat i medialt fokus efter att ha behövt lämna Markuskyrkan i Björkhagen, efter hot mot den populära yoga som han arrangerat där i sex år. Han arbetar fortfarande för att hitta en ny plats.

Efter regn kommer solsken

Svenska Bostäder kontaktade Yogarummet för att erbjuda lokalen som stod tom i centrum. I sin tur var Yogarummet snabba med att kontakta Johan Hedström för att låta han bli klubbansvarig.

– Ibland slår verkligen ens drömmar in. Vi vill skapa ett community där vi vill ge en känsla av trygghet och glädje i stadsdelen, säger Johan Hedström.

Genom klubben vill han skapa ett band mellan människor, och en plats för folk att hitta sig själva genom musiken.

ANNONS

– Dance your way home kommer den första editionen av The Rhythm att heta och det handlar om att dansa så att man känner sig fri och levande. Att man ska känna glädje och hitta sig själv genom dansen, säger han.

Dansklubb med veganskt koncept utan alkohol öppnar i Björkhagen.

”Mina förväntningar är att det ska vara en trygg och rolig plats för frihet och tillåtande. Det som vi inte tillåter är rasism, sexism eller att någon är våldsam på något sätt, det har vi noll tolerans för. Vi vill skapa en trygg atmosfär.” Foto: Melisa Hagelin Sepúlveda

Svängigt disco, modernt eller 80-tal

All möjlig musik kommer att spelas i lokalen en lördag i månaden mellan 18.00 till 22.00.

– Det blir allt från svängig disco, dansmusik från olika tider det vill säga modernt men också 80-tal och 90-tal. Det kommer att vara världsmusik från olika länder, kulturer och traditioner, men också elektroniska beats, mycket house. Något upplyftande tungt så folk får svettas, säger Johan Hedström.

Det blir ett dansrum endast ska vara avsett för dans där dricka och mat inte får tas in, och en restaurang för mingel och snacks. Men det ska enkelt att förflytta sig  mellan rummen.

– Jag vill införa en sorts dansetik, man ska inte stå och prata mitt på dansgolvet. Men man ska få dansa hur man vill. Kanske provar man på en ny slags musik och kan hitta rytmen där. Jag hoppas kunna bjuda in till det, så folk kan njuta mer av livet, säger han.

Även Bonne Femme Vegan och Yogarummet öppnar i samma lokaler.

– Det blir det största yoga-, meditation- och hälsocentret i stadsdelen, säger Johan Hedström.

Renovering av lokalen för den nya dansklubben The Rhythm i Björkhagen centrum.

Lokalen under pågående renovering. Foto: Melisa Hagelin Sepúlveda

För mer information läs mer här.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Hammarby Björkhagen Skarpnäck direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.