Välj ditt område

Vem har gjort målningarna?

Nyheter Boende på Smedsbacksgatan 7 på Gärdet bedriver ett detektivarbete. Allt för att få reda på vem som står bakom målningarna i entrén.

Hans Lann är suppelant i styrelsen till bostadsrättsföreningen Falkonetten 1. Det är han som har fått till uppgift att leda arbetet med att ta reda på ursprunget till målningarna nere vid trapphusets entré.

Trots att han bara bott två år i huset hyser han ett brinnande intresse för verken.

– Målningarna är väldigt fina och visar lite av historiken här i hamnområdet. Det är av historiskt och konstärligt intresse att bevara dem men vi vill få reda på mer om uppkomsten, säger han.

Bostadsrättsföreningen har intervjuat tidigare boende i huset och tagit hjälp av konservatorer. Men än så länge har det inte lett till några nya, bekräftade uppgifter.

– Det går rykten om att det kan vara personer från Halmstadgruppen som gått runt och gjort målningar i flera hus. Om man känner igen dem och vet mer får man gärna kontakta oss, säger Hans Lann.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Dykare; Dykning; Instagram; Vändpunkt i livet; Patrik Jonson; Resarö; Vaxholm; Undervattensfotografering; Undervattensfoto
Livsstil

Patrik satsade på djupet efter vännens död

Brott

Trängde sig in och rånade kvinna i Husby

Poliser
Brott

En anhållen för dödsskjutningen i Tensta

Nyheter

Tre personer avlägsnades från Medis

Brott

Tre sexuella ofredanden på We Are Sthlm

Trafik

Riddarfjärdssimningen hindrar pendelbåt 85