Vendela i Ormkärr har dragit rejäla strån till Parkleken Stacken

Vendela Wulff.
Vendela Wulff.
Ormkärrsbon Vendela Wullf är eldsjälen bakom Parkleken Stacken. Nu kan hon bli Min lokala söderortshjälte.

Uttrycket kraftkvinna förekommer kanske inte särskilt ofta. Samtidigt som kanske få ord beskriver Vendela Wulff bättre om du frågar hennes personal än just en kraftkvinna.

Hennes verkan märks i Parkleken Stacken där hon är ordförande i föreningen som driver den. Vendela Wulff berättar att parkleken kommit till att bli en samlingspunkt för människorna i kvarteret hemma i Ormkärr. Utöver styrelseansvar har hon hand om bokningar av föreningens lokal för kalas eller bjuder dit en teater som ordnar en föreställning.

– Det är slitsamt, det är det men jag brinner för det. Att se när vi har våra grillkvällar och det är 60 personer här eller tusen stycken på vår sommarfest. Det känns helt fantastiskt, säger Vendela Wulff, som arbetar ideellt som chef och ordförande för parkleken.

Parkleken har funnits i Ormkärr sedan 1994. Vid ett senare tillfälle togs den över av grannskapet. Ammie Lundström är parklekens enda betalda anställda. Hon arbetar på halvtid och har gjort det i tre år.

– Vendela är en otroligt fantastisk person. Hon lägger ner så mycket tid på allt hon gör och gör så mycket. Även om jag inte hade lärt känna henne genom att hon blev min chef hade jag ändå gärna haft henne som vän, säger hon.

Vendela Wulff, lokal hjälte, stsb, nr 5

Vendela Wulff och Ammie Lundström. Foto: Christian Lärk

Enligt både Vendela Wulff och Ammie Lundström skulle det behövas en till anställd som är där tio timmar i veckan.

– Förvaltningen har sagt att det ska ordnas någon från en annan parklek. Vi älskar att arbeta med den men vi har helt enkelt slut på energi. Det är väldigt skönt att vi har fått in tre nya i styrelsen också men att ha ansvar för lönerna tar för mycket tid och energi, vilket jag vill att förvaltningen ska ta över igen, säger Vendela Wulff.