Verdandi Tensta fick mest pengar

Verdandi i Tensta fick största delen av den miljon som i år delades ut i Spånga Tensta.

– Klart att vi gärna hade sett att potten från stadsdelen hade varit större. Det finns tusen andra som också ska ha del av kakan, och det har varit ett antal år nu som bidragssumman varit densamma, säger Stig Nilsson från Verdandi i Tensta.

Föreningen, som driver en stor ungdomsverksamhet i området, ansökte om beviljades 455 000 kronor.

– För att kunna upprätthålla verksamheten tvingas vi hitta alternativa finansieringsformer från ett hopkok av olika fonder. Vi driver fyra olika verksamhetslokaler och speciellt under perioder då övriga samhället stänger så ordnar vi aktiviteter. Under sommaren kan vi dra iväg med 400 barn på badutflykt till exempel, säger Stig Nilsson.

Enligt Ann-Katrin Åslund (FP), ordförande i stadsdelsnämnden, tillhör Spånga-Tensta en av de få stadsdelar som delar ut så mycket föreningsbidrag.

– Vi har haft den största potten. När Socialdemokraterna var i majoritet i stadsdelen, fick Tensta konsthall ett jättestort bidrag, som åt upp nästan hela summan. Nu har vi kriterier där föreningar som arbetar med ungdomar, kvinnor eller trygghetsarbete prioriteras, säger hon.

Sammanlagt delades 1 250 000 kronor ut.