ANNONS

Verkstad tar ställning för en vit jul

På onsdag tar gänget på Lennart Rönn Bil AB ställning för en nykter jul, genom att arbeta i vita t-tröjor.
ANNONS

Att inte sätta sig onykter bakom ratten är givet för de flesta, ändå inträffar trafikolyckor med påverkade förare. På Lennart Rönn Bil AB ser man flera självklarheter med att välja en nykter jul och på onsdagen kommer personalen att klä sig i vita t-shirts för att visa sitt ställningstagande.

– Vi vill uppmana våra kunder att tänka på barnen i första hand. Det är en stor klyfta mellan de barn som ser fram emot julen och de som inte gör det. De som har jätteångest på julafton för att sitta hemma med jättefulla föräldrar, säger Johanna Willix som är administratör på företaget.

På sin Facebooksida skriver företaget att julen är barnens högtid och här utmanas alla i verkstadsbranschen att också visa sitt avståndstagande genom att bära vita tröjor den 23 december för en alkoholfri jul. Man kommer även att klistra upp lappar och uppmaningar runt om i butiken som en del i initiativet.

19 personer arbetar på företaget och tanken med de symboliska t-tröjorna uppstod under julfesten där diskussionen om alkohol kom upp. Johanna Willix berättar att alla var överrens om att alkohol bör konsumeras med förstånd och absolut inte i barns närvaro.

– Julen är barnens tid och om något kan man ge sina barn den finaste gåvan som finns vilket är närvaro, säger Johanna Willix.

Hon upplever att det finns en viss syn på verkstadsbranschen som ”dräggig”, och att det finns fördomar mot dem som arbetar inom yrket. Nu hoppas hon att fler verkstäder ska haka på initiativet och ta ställning för en nykter jul.

– Vi vill tala om att det inte är okej att supa sönder sina familjer och i och med att vi är ett ganska stort företag hoppas jag att det ger genomslagskraft, säger Johanna Willix.

Fakta
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.