Verkstadsföretag årets miljöstipendiat

TeknoDetaljer i Veddesta får Järfälla kommuns årliga miljöstipendium.

Verkstadsföretaget får kommunens miljöstipendium 2015. De får priset för att de sedan 2013 satsat stort på att minska sin energi- och klimatpåverkan.

Man har bland annat installerat solceller på taket och bytt ut all belysning till LED-lampor. Genom det har man kunnat minska sina inköp av elenergi med mer än 65 procent.

Motiveringen lyder bland annat: ”Stipendiaten är en sann förebild för hur hållbart och modernt företagande praktiskt och livskraftigt kan bedrivas inom och utanför en verksamhets fysiska gränser”.

– Det känns fantastiskt och är verkligen en bekräftelse på att den arbetsinsats och det engagemang vi lagt ned för att minska miljöbelastningen lönat sig, säger Maud Palnér, miljöansvarig på företaget på Järfälla kommuns hemsida.

Hon har, tillsammans med företagets vd Mårten Lundberg, drivit miljöarbetet.

Inom företaget har man sett såväl ekonomiska som miljö- och arbetsmiljömässiga fördelar med satsningen.

– Och att få Järfälla kommuns miljöstipendium är som pricken över i:et. Ett sådant här stipendium känns även viktigt att kunna stoltsera med mot våra kunder och leverantörer. Vi märker mer och mer hur kunder och leverantörer efterfrågar hur vi jobbar med miljöfrågor när de utvärderar oss, säger Maud Palnér.

Fakta

Företag med 27 anställda

TeknoDetaljer tillverkar automationsutrustning, är legotillverkare av mekanik och utför montering i olika förädlingsstadier.

Företaget har svarvning, fräsning, laserskärning, stansning, bockning, lasermärkning, svetsning och montering under samma tak.

Företaget har 27 anställda och kunderna finns primärt inom områdena industri, healthcare, telecom, försvar och teknikkonsultföretag.