Vernissage på bibblan: ”Kommer bli förvånade”

Kerstin Kronholm i grönt och Ingegerd Korning i randigt omgivna av några av målarna.
Kerstin Kronholm i grönt och Ingegerd Korning i randigt omgivna av några av målarna.
Från självporträtt och drömmar till ishockeylag och dansbandsorkestrar. Imorgon är det vernissage på Stocksunds bibliotek.
– De som kommer och kollar kommer bli förvånade! säger Ingegerd Korning.

Imorgon torsdag kl 13 är det dags för konstutställning på Stocksunds bibliotek. Det är Idala seniorträff som varannan torsdag under vintern satt pensel mot papper.

– Det är åtta-tio personer, vissa som aldrig förut hållit i en pensel och vissa med lite mer erfarenhet, säger Ingegerd Korning, föreståndare för träffpunkten.

Udda inslag

Idala har stått för materialet, pensionärerna för målningen och Kerstin Kronholm för coachningen.

Motiven varierar från självporträtt och blommor till drömmar och önskningar, med en del lite udda inslag av ishockeylag och dansbandsorkestrar.

– Det målas från barndomsminnen och en hel del fritt ur fantasin. Flera som gått förbi har inte trott på oss när vi sagt att många är nybörjare. De som kommer och kollar kommer bli förvånade!

Vissa tycker bara det är skönt att komma hit och umgås

Ingegerd Korning

Från gympa till småprat

Förutom måleri annordnar Idala träffpunkt – som drivs i Attendos regi och har öppet alla vardagar för alla pensionärer – gymnastik, föreläsningar, underhållning och musikstunder.

– Pussel är också en favorit, men vissa tycker bara det är skönt att komma hit och umgås. Dricka en kaffe, äta lunch och prata lite.

Utställningen pågår till 9 maj.