ANNONS

Vernissage för nya klubbstugor vid Ursviks IP

Vernissage hölls igår för de nya förslagen på klubbstugor vid Ursviks IP.
Vernissage hölls igår för de nya förslagen på klubbstugor vid Ursviks IP.
Så här kanske de framtida klubbstugorna kan se ut.
Så här kanske de framtida klubbstugorna kan se ut.
Klubbstugorna vid Ursviks IP är för skruttiga, det tycker 22 Sundbybergsbor som skrivit in varsitt medborgarförslag till kommunen.
Peter Schilling (S) har nu bjudit in ett gäng arkitekturstudenter som fått rita förslag på nya klubbstugor.
ANNONS

De två gamla barackerna som i dag fungerar som klubbstugor intill Ursviks IP är byggda på 40-talet respektive slutet av 70-talet uppskattar aktiva i fotbollsklubben.

I våras drösade 22 medborgarförslag in till kommunen, med idéer om hur man ville göra om klubbstugorna som i dag är ganska slitna.

– Jag tyckte att det var ett lysande tillfälle för medborgardialog. Så jag kontaktade KTH och fick tag i en masterclass som går sista året på Arkitekturskolan. De har sedan ritat förslag på hur en ny klubbstuga kan se ut, säger Peter Schilling (S), oppositionsråd i Sundbybergs stad.

22 förslag på nya klubbstugor

I tisdags ställdes studenternas 22 förslag ut och ett 70-tal nyfikna kom för att se modellerna.

Bland annat har det efterfrågats fler omklädningsrum och en mindre gymnastiksal där man skulle kunna ha yoga-eller bodypumpkurser. Någon önskade sig även en fritidsgård.

– Kraven från oss var att stugorna skulle ha de här funktionerna och även passa på tomten. Det blev ganska många olika idéer, säger Peter Schilling.

Hoppas på invigning till sommaren

Han kommer nu att ta med förslagen upp till Kommunfullmäktige på mötet i slutet av oktober. Han är inte heller främmande för att politikerna i det här fallet skulle kunna höra med till exempel idrottsklubbens sponsorer för att få hjälp att betala för de nya klubbstugorna.

– Jag tror att man kan samarbeta på något annat vettigt sätt än att bara tänka att kommunen ska betala för allt. Jag tror att det kan bli en bra gemensamhetskänsla av att det då är något som kommunen gjort ihop med de boende och företagen i Ursvik, säger Peter Schilling.

Får Peter Schilling som han vill så ska man kunna hålla en invigningsfest i de nya klubbhusen på nästa års skolavslutning.

ANNONS

– Swedbankhuset gick från detaljplan till spaden i marken på nio månader. Då borde vi kunna dunka upp klubbhusen innan maj nästa år trots brinnande valrörelse, säger han.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sundbyberg direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.