ANNONS

”Vi är bra på att få folk i arbete”

Andreas Jonsson (M) och Anna Steele (FP).
Andreas Jonsson (M) och Anna Steele (FP).
Tyresöpolitikerna Anna Steele (FP) och Andreas Jonsson (M) menar att det viktigaste för att flyktingmottagningen ska fungera är att de som kommer till Tyresö snabbt får jobb eller börjar studera.
ANNONS

– Vi är bra på att få ut folk i arbete. Vi har många nyanlända som gått igenom våra verksamheter och som i dag via skatten bidrar till dem som kommer i dag, säger Anna Steele.

Båda politikerna hoppas att Tyresöborna i stort ser flyktingmottagandet som något positivt. De menar att det är olyckligt när diskussionen landar i att grupper som ungdomar och andra i behov av bostad inte får det för att flyktingars behov går före.

– Det är ju bristen på bostäder i Stockholmsområdet som gett upphov till den här diskussionen, men det långsiktiga målet är ju att vi ska bygga bort bostadsköerna, säger Andreas Jonsson.

– För oss är det självklart att vi ska hjälpa till. De här människorna hade ju inget hellre velat än att stanna kvar i sitt eget land. Men kan vi erbjuda trygghet och jobb ska vi göra det. Ur ett kommunalegoistiskt perspektiv är det också en fördel att öka flyktingmottagandet för vi behöver personal, framför allt till äldreomsorgen, säger han.

Ur ett kommunalegoistiskt perspektiv är det också en fördel att öka flyktingmottagandet för vi behöver personal.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.