”Vi utgår ifrån att det är flyktbilen”

Polisen söker fortfarande efter de maskerade män som rånade Bro Park på söndagskvällen.

Den brinnande bilen som hittades tre kilometer från brottsplatsen är med största sannolikhet rånarnas flyktbil, uppger polisens pressinformatör Lars Byström.

– Det är ett välbekant modus, säger han.

Larmet kom in till polisen vid 19.02 på söndagskvällen. En av de hittills största galopptävlingarna ägde rum på galoppbanan Bro Park när tre maskerade personer stormade anläggningen med vad som enligt vittnen beskrivs som automatvapen.

– Det var tre stycken som var verksamma vid brottsplatsen men sedan har det kastats ut fotanglar i närheten av platsen, vilket tyder på att det är flera personer inblandande, säger Lars Byström, pressinformatör vid polisen.

Han vill inte kommentera uppgifterna om att rånarna ska ha kommit över ett sjusiffrigt belopp.

– Jag kommenterar aldrig belopp. Det är svårt att säga exakt, det tar lite tid även för de som blivit rånade att räkna ut hur mycket det rör sig om.

Finns det något som tyder på att det finns en insider?

– Nej, vi har inga sådana uppgifter.

Ingen har gripits för rånet och polisen ska nu kontrollera eventuella övervakningsfilmer i närheten.

– Nu går vi in i utredningsfas. Det handlar om att sammanställa förhör, se om den tekniska undersökningen ger något. Polisen håller också på med inre spaning där vi tittar i våra egna register för att se om vi hittar någonting, säger Lars Byström.

Enligt Lars Byström utgår polisen från att bilen som hittades i vid en silo i Kalmarsand i Bålsta strax efter rånet är rånarnas flyktbil.

– Vi utgår ifrån att det är flyktbilen. Den anträffades tämligen omgående efter rånet och bara tre kilometer från brottsplatsen. Det är ett välbekant modus, att man åker en kortare sträcka och sedan tänder på.

Det är oklart hur rånarna tog sig vidare efter att de dumpat flyktbilen.