ANNONS

Brunna industriområde börjar väckas till liv

Brunna industriområde
En padelhall och boulebanor har dykt upp i industriområdet under sommaren.
Det har länge snackats om att satsa på industriområdet Viby i Brunna. Under sommaren har saker äntligen börjat hända: en padelhall har tagit form i den gamla Coop-byggnaden och boulebanor har byggts upp. Förhoppningen är att bygget av en ny stadsdel ska dra igång på riktigt 2019.
ANNONS

Fastighetsbolaget Genova har stora visioner för det i nuläget rätt trista industriområdet Viby i Brunna.

Förslaget om att göra om den gamla Coop-tomten till en levande stadsdel har varit på tal länge, och under sommaren har det börjat hända grejer.

Sedan i juli hittar vi en padelhall i den gamla Coop-byggnaden, boulebanor har byggts upp och om en dryg månad monteras även handbolls- och fotbollsmål upp.

– Vi vill skapa en positiv känsla och ge både ungdomar och äldre någonstans att vara. Det handlar om att göra något med platsen under tiden vi planerar den, säger Anna Molén, affärsutvecklare på Genova.

Planen är också att få dit tillfälliga popup-matvarubutiker i väntan på att bygget ska sätta igång.

Går ut på samråd 2019

Den slutgiltiga visionen är fortfarande att göra det gamla industriområdet till en självklar mötesplats för Brunnaborna och bland annat utlovas bostäder, parker, gym, förskola, matvaruhandel och hotellverksamhet på platsen.

– I dag är den ena sidan av Brunna är villaområde, den andra ett industriområde. Vi vill tillföra det som inte finns. Det är en expansiv plats och en expansiv kommun, vi ser att det kommer behövas en ny stadsdel, säger Anna Molén.

Än är vi dock inte riktigt där och detaljplanen går ut på samråd först i februari 2019.

Såvida den inte överklagas planeras även bygget att påbörjas samma år.

ANNONS

– Stadsplanering tar ju sin tid, och det måste det få göra, men många boende vi möter efterfrågar att något ska hända nu, därför har vi satsat under sommaren. Platsen mår inte bra av att bara stå tom.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.