ANNONS

Victor berättade om cancern – nu är han död

Victor Theander och hustrun Kicki berättade i juni om cancersjukdomen.
Victor Theander och hustrun Kicki berättade i juni om cancersjukdomen.
I juni berättade Mitt i om företagaren och trebarnspappan Victor Theander, 45, som drabbats av benmärgscancer. På torsdagsmorgonen avled han.
ANNONS

Reportaget om Nackabon Victor Theander i början av juni fick ett enormt genomslag både i andra medier och på sociala medier. För familjen var intervjun i Mitt i ett sätt att berätta för sina vänner och bekanta utanför den närmaste kretsen hur det egentligen var ställt – Victor var döende i benmärgscancer.

Victor var nöjd med beslutet att gå ut offentligt med sin sjukdom. En vecka efter att reportaget publicerats berättade Victor för Mitt i om reaktionerna:

– Artikeln har fört med sig två fördelar. Den ena är att jag har fått en enorm feedback från gamla vänner från uppväxten, salsatiden och det fullkomligen regnar kärlek över mig. Den andra fördelen är att människor jag inte känner berättar att artikeln hjälpt dem att stanna upp i sina liv och tänka efter. Folk hör av sig från hela världen. Det känns otroligt meningsfullt.

På torsdagens eftermiddag uppgav Middagsfrid – det företag Victor och Kicki grundade – att Victor avlidit:

”Victor, en av våra grundare och ägare, tillika kär kollega och vän, har som de flesta av er vet kämpat en längre tid mot sjukdom. Imorse somnade han in, omgiven av de närmaste.”

Läs mer: Victor tar farväl av livet

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Östermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.