ANNONS

Victoria Park kan bli amerikanskägt

Boende på Risingeplan kan få ny hyresvärd från Amerika.
Boende på Risingeplan kan få ny hyresvärd från Amerika.
8,9 miljarder är den amerikanska investeringsfonden Starwood Capital beredda att betala för att ta över den svenska kritiserade privatvärden Victoria Park, som bland annat äger fastigheter på Risingeplan i Tensta.
ANNONS

Under påskhelgen meddelade den amerikanska investeringsfonden Starwood Capital att man vill ta över det svenska privatvärden Victoria park och passade samtidigt på att lägga ett bud motsvarande 8,9 miljarder kronor, rapporterar Hem och Hyra.

Äger fastigheter på Risingeplan

Victoria park, äger bland annat fastigheterna på Risingeplan och Hyppingeplan i Tensta. De har gjort det till sin affärsidé att köpa och rusta upp slitna miljonprogramslägenheter för att sedan hyra ut dem till betydligt högre kostnad. Något som Hyresgästföreningen är kritiska till och menar att affärsmodellen är oförenlig med långsiktigt ägande.

– Victoria park är en möjlighet för oss att etablera oss på hyresbostadsmarknaden i Sverige, säger Caleb Marcer, vice ordförande för Starwood enligt pressmeddelandet.

En del av aktieägarna har redan nappat på erbjudandet. Övriga aktieägare måste senast den första juni ta ställning till budet.

Hur ett amerikanskt ägarskap skulle påverka Victoria parks hyresgäster är i nuläget osäkert.

Mitt i har tidigare berättat om Victoria Park i Tensta och om att boende på Risingeplan haft problem med att flera hyresvärdar som fått skarp kritik från hyresgästerna på grund av undermåliga renoveringar och hyreshöjningar.

ANNONS
ANNONS