ANNONS

Vid utsikt från lyftkran i Älvsjö

Svindlande utsikt över södra Stockholm, från en lyftkran vid hotellbygget i Älvsjö.
Svindlande utsikt över södra Stockholm, från en lyftkran vid hotellbygget i Älvsjö.
Ännu finns bara en bottenplatta, där det 16 våningar höga hotellet i centrala Älvsjö byggs. Men utsikten från lyftkranen visar redan nu vilken utsikt hotellgästerna får.
ANNONS

Alla är inte glada åt Botryggs hotellbygge i centrala Älvsjö. En 16 våningar högt hotell kommer att skugga bostäder runtomkring, befarar grannar. Men hotellgästerna kommer i alla fall att få fin utsikt, om de hyr in sig på någon av de översta våningarna. Bilden härintill är tagen från lyftkranen vid byggarbetsplatsen.

Hotellet, som ska heta Motel L, kommer att ha 174 rum fördelade på nio våningar. Det blir ett lågprishotell, där man ska kunna bo för mindre än 1 000 kronor per natt. Priset hålls nere genom att rummen är små och genom att det saknas restaurang och konferenslokaler. De översta våningarna ska rymma 77 lägenheter för företagsuthyrning.

– Det är tänkt för personer som jobbar här en dag i veckan eller veckopendlar och bor här under en kort tid, har Adam Cocozza, vd för Botrygg, berättat för Lokaltidningen Mitt i, i en tidigare intervju.

White Arkitekter har ritat hotellet. Det ska vara klart sommaren 2017. Hoppet är att det ska bli ett landmärke för Älvsjö.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.