Viggbyholmskafé klättrar i White Guide

Maryam Rydén, Park kafé.
Maryam Rydén driver Park kafé och Viggbyholms stationskafé.
Hårt slit och bra råvaror lönar sig. Viggbyholms stationskafé avancerar när White Guide utser de bästa kaféerna.

Det är inte bara Stockholms innerstad som har kaféer med klass. För femte året i rad var Viggbyholms stationskafé nominerat till restaurangguiden White Guides rankning av Sveriges bästa kaféer.

Nu nådde inte kaféet ända fram när tävlingen avgjordes den 14 maj, men höjde sina poäng och avancerade till kategorin ”mycket god klass”.

Och i Stockholms län ligger kaféet på en delad sjundeplats, tillsammans med bland andra Valhallabageriet, Rosendals trädgårdscafé och Petite France.

Maryam Rydén som driver Viggbyholms stationskafé och Park kafé säger att det inte finns några genvägar till framgång:

– Vi kämpar dagligen, det är ett slit, det handlar om planering, disciplin och utbildning, säger hon.

Personalen får en eloge:

– Jag älskar på riktigt min personal!

Krävs äkta råvaror

Hon säger att dagens kafégäster kräver äkthet, det ska vara riktiga råvaror, och ekologiskt. Och bra stämning.

– Vi har inte gjort någon reklam, utan ryktet sprids från mun till mun. Kafénördar och matälskare hittar hit, säger hon.

Vete-katten topp tio

Till Sveriges bästa kafé utsågs PM bröd och sovel i Växjö.

Det enda Stockholmskafé som hamnade topp tio var Vete-katten, som finns på bland annat Kungsgatan.