ANNONS

Vikingen Albin klarade tre mil på hockyrören

Tioårige Albin Widerberg kände av smalbenen men verkade inte så trött efter att ha åkt tre mil på en väldigt blöt is på vanliga hockeyrör.
Tioårige Albin Widerberg kände av smalbenen men verkade inte så trött efter att ha åkt tre mil på en väldigt blöt is på vanliga hockeyrör.
Tioårige Albin Widerberg från Upplands Väsby var inte bara en av de yngsta deltagarna i Vikingarännets kortis förra helgen.

Han klarade även de tre milen på vanliga hockeyrör.
ANNONS

Albin Widerberg tyckte att det lät spännande när hans mamma Desirée Kiskéri frågade om han hade lust att åka i Vikingarännet kortis förra söndagen. Problemet var bara att han inte hade några långfärdsskridskor utan fick ta vanliga ishockeyrör.

– Men jag tänkte inte så mycket på det. Jag ville bara följa med mamma för det där loppet lät så kul, säger Albin Widerberg.

Men det blev ett tufft lopp och en riktig utmaning för Albin som tidigare åkt lite på en ishockeyrink men inte direkt gjort några turer på naturis tidigare.

Albin och hans mamma verkade ha en hopplös uppgift framför sig när det var slaskigt på isen, men Albin tvekade inte att fortsätta.

– Nja, det var jobbigt men jag ville inte ge upp, säger ­Albin.

Efter någon mil, när båda var ganska slitna och hungriga, trodde de sig se i syne när en person serverade grillad korv mitt på isen.

– Det kom så lägligt. Vi hade nötter, torkad frukt och dricka med oss, men mat var precis vad vi behövde just då. Vi var ganska trötta för isen var urusel och det blåste motvind stora delar av banan, säger Desirée Kiskéri.

Efter några timmar och tre mils åkning var så Albin och hans mamma äntligen framme i Sigtuna.

– Det var jobbigt när jag hade ont i smalbenen, säger Anton Widerberg som lite grann låter som en idrottsman som genomfört ett bragdliknande lopp trots smärtor i kroppen.

ANNONS

Men Albin Widerberg är redan sugen på att åka rännet igen.

– Fast då vill jag gärna ha långfärdsskridskor, säger Albin som går på Sandbergska skolan där favoritämnena är idrott och bild.

Anders Tysk, generalsekreterare på Vikingarännet, kan inte säga om Albin Widerberg var yngst men troligen en av de yngre i Vikingarännet kortis.

– Det var tråkigt att arrangemanget inte kunde ordnas söndagen den 12 februari då vädret var fint. Nu startade cirka 2 300 personer men färre än 2 000 genomförde loppet, säger Anders Tysk.