ANNONS

Viksjöbor missnöjda med nya busslinjer

Susanne Beckeman är missnöjd med hur de nya busslinjerna dragits.
Susanne Beckeman är missnöjd med hur de nya busslinjerna dragits.
De bussar som tidigare gick från Viksjö till Barkarby station, ska framöver gå till Jakobsberg station. För många Viksjöbor innebär det en kraftig begränsning, och missnöjet är nu stort.
– Folk väljer bilen istället, och det är ju helt fel väg att gå, säger Viksjöbon Susanne Beckeman.
ANNONS

Mitt i Järfälla har tidigare skrivit om hur tidtabeller och busslinjer förändras i Järfälla nästa år. De största förändringarna får Viksjöborna. För många av dem innebär förändringarna fler och tätare avgånar. Men för andra innebär de en stor försämring: bussarna som tidigare gått till Barkarby station dras nu in.

– Jag kan inte begripa hur man kan begränsa det här när man måste satsa på buss och tåg. Folk väljer bilen istället, och det är ju helt fel väg att gå, säger Viksjöbon Susanne Beckeman, som är en av många som hört av sig.

Susanne Beckeman kommer i framtiden att bli tvungen att ta bussen till Jakobsberg, och sedan pendeltåget till Barkarby, för att kunna ta sig från hemmet i Hummelmora till Barkarby.

– Man begränsar folks rörelsefrihet när olika kommundelar inte är sammankopplade, säger Susanne Beckeman.

Trafikförvaltningen hänvisar till byggstök

Linjerna 551, 552 och 553 har alla tidigare stannat vid Barkarby station, men kommer framöver att gå i en ring från, och sedan tillbaka till Jakobsbergs station istället.

Järfällapolitikerna som vänt sig emot beslutet, har fått veta av landstingets trafikförvaltning att förändringen beror på att byggen vid Barkarby station gör det svårt att köra bussar dit. Men Anders, som hört av sig till Mitt i Järfälla via mejl, tror inte på den förklaringen:

”Att ingen busslinje från Viksjö skall gå till Barkarby längre på grund av byggnadsarbeten är inget annat än trams! Varför skedde ingen omläggning med den motiveringen när Barkarby Station byggdes om under flera år och röran var som värst?”

Amanda Palmstierna (MP): ”Ett svepskäl”

Amanda Palmstierna (MP) har varit mycket besviken på beslutet, och menar att kommunen har gjort vad man kan för att se till att bussar kan gå. Hon säger också att kommunen ligger på för att så snart som möjligt kunna få tillbaka bussarna dit.

– Det är jätteviktigt att det kan gå bussar fast man bygger stad, så vi tycker att det är lite av ett svepskäl från trafikförvaltningen, säger Amanda Palmstierna.

ANNONS
ANNONS