ANNONS

Anna Vikström (S) siktar mot riksdagen

Anna Vikström (S) är andra vice ordförande i Sollentuna kommunfastigheter.
Anna Vikström (S) är andra vice ordförande i Sollentuna kommunfastigheter.
Efter 18 år i Sollentunas kommunalpolitik siktar Anna Vikström (S) nu på riksdagen.
Sjukvård, bostäder och det demokratiska samhället står högt på hennes agenda.
ANNONS

Efter att ha klättrat från plats 16 till plats 11 på Socialdemokraternas lista i Stockholms län har Anna Vikström nu goda chanser att bli invald i riksdagen 2018.

Högt på agendan står frågor som sjukvård och bostäder.

– Bostadsmarknaden är en av de viktigaste stockholms-frågorna och jag vill att man ökar de ekonomiska incitamenten att bygga hyresrätter. Marknaden har varit väldigt inriktad på att bygga bostäder åt dem som har jobb och kan betala höga priser och höga hyror. De bostäderna behövs, men vi behöver också bostäder för unga, studenter och äldre, säger hon.

Vi behöver också bostäder för unga, studenter och äldre

Anna Vikström (S)

Vid sidan av sitt politiska arbete i Sollentuna kommun, som är fritidsuppdrag, arbetar Anna Vikström med digitalisering inom hälso- och sjukvården och forskning inom reproduktiv hälsa. Från den horisonten ser hon behovet av andra åtgärder.

– Det man kan göra från statens sida är att bevara och förstärka bidragen till landstinget. Det finns en enorm brist på utbildad personal, säger Anna Vikström.

En annan, större, fråga hon vill lyfta fram är idén om det demokratiska samhället.

– Det är hotat på många håll i världen, och det finns hot även här i Sverige. Det finns starka rasistiska krafter som motverkar demokratin, bland annat genom att hota politiker – även på lokal nivå. I den här frågan är det nödvändigt att samarbeta över parti- och blockgränser, säger hon.

ANNONS

Med detta sagt är uppdraget som riksdagsledamot inte helt nytt för Anna Vikström. Under den nuvarande mandatperioden har hon tjänstgjort som ledamot under sammanlagt 1 år och 2 månader i riksdagen, som ”vikarie” under föräldraledigheter, i EU-nämnden, kulturutskottet och i socialförsäkringsutskottet.

Anna  Vikström är idag andra vice ordförande i Sollentuna kommunfastigheter och ersättare i kommunfullmäktige.  Allt som allt har hon varit verksam som fritidspolitiker i Sollentuna i 18 år.

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.