ANNONS

Här är era viktigaste valfrågor 2018

Valresultat Nacka 2014
Valresultatet i Nacka 2014
Trygghet för barn. Utbildad vårdpersonal. Nedskräpning.
Mitt i har frågat Nackaborna vilken lokal fråga de tycker är viktigast vid valet nästa år, 2018.
ANNONS

Louise Tuvehjelm, Stephanie Worsöe, Cecilia öman, Håkan Lans, Ingrid Lundbäck och Gun Tornevik

Håkan Lans, 69 år, uppfinnare och bosatt i Saltsjöbaden, anser för sin del att värnandet av entreprenörers och företagares rättigheter är en viktig fråga:

– Åklagarna måste börja tillämpa patentlagen och se på patentintrång som brottmål, inte civilmål. Då slipper den enskilde innovatören själv står för rättegångskostnader och kan få hjälp av staten, säger Håkan Lans.

”Barns välmående”

Cecilia Öman, 45 år, initiativtagare till facebookgruppen Föräldranärvaro Sicklaön och Nattvandring, ser barn och ungas välmående som främsta lokala valfrågan:

– Barn och ungdomars trygghet är viktigast. Det är vår hjärtefråga och en stor fråga. Jag tycker att det är viktigt att kommunen ger förutsättningar för att skap trygghet där barn och unga rör sig.

Louise Tuvehjelm, 43 år, också hon initiativtagare till facebookgruppen, är inne på samma spår:

– Viktigaste lokala valfrågan är att våra barn och ungdomar ska känna sig trygga.

ANNONS

”Utbildad personal”

Gun Tornevik, 77 år, är ordförande i Nacka anhörigförening, Boo. Hon säger att hon under sommaren fått flera samtal från anhöriga som haft synpunkter på vårdpersonal, om bristande språkkunskaper och utbildning.

Gun Tornevik ser detta som en tung valfråga 2018:

– Det måste vara utbildad personal som jobbar i omsorgen, säger hon.

Stephani Worsöe, 49 år, en av initiativtagarna till Facebookgruppen, säger att det finns många viktiga valfrågor:

– Ungdomars fysiska ohälsa är en sådan viktig fråga. Förebyggande elevhälsoarbete och meningsfull sysselsättning för ungdomar känns viktigt.

Vilken är viktigast lokala valfråga i Nacka 2018?

Daniel Heckscher, 43 år, Saltsjöbaden.
– Skolan är viktig, och att det finns aktiviteter både för barn och vuxna. Om lokala partier trycker extra på det skulle de ligga bra till hos mig.
Charlotte Falck, 42 år, Saltsjöbaden.
– Jag är skönhetstörstande. Centrum i Saltsjöbaden är allt annat än vackert. Där skulle man kunna bygga något som passar in och inte låta det vara en enda stor parkering. Ett vackrare centrum, helt enkelt.
Linda Hautajärvi, 34 år, Saltsjöbaden.
– Att det finns kompetenta pedagoger i skolan. Alla barn ska få den hjälp de behöver. Sen tycker jag att centrum i Saltis kan byggas ut och rusats upp, med flera affärer.
Calle Ackered, 26 år, Älta.
– Miljöfrågan. Det blir allt mer skräpigt i naturen. Det känns onödigt att det skräpas ned så mycket. Här kan de lokala partierna göra mer, det är något jag i alla fall kollar på när jag väljer vem jag ska rösta på
Marika Skantze, 60 år, Nacka:
– Grönområdena i kommunen är viktigast, att de inte får förfalla. Det är viktigt att bevara grönområden i närheten av bebyggelse så att barnfamiljer kan ta sig dit och inte behöva ta sig till naturreservaten.
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Nacka direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.