Viktigaste valfrågorna: Parker och byggen

Peter Isaksson, 49, Vasastan vill ha mer utrymme för barnen i Vasastan.
Peter Isaksson, 49, Vasastan vill ha mer utrymme för barnen i Vasastan.
Snart ska Vasastadsborna gå till valurnorna. Här är frågorna som kommer avgöra hur de lägger sina röster.

 

Britt Ivarsson, 83, Röda Bergen:

– Jag tycker att man måste tänka om när det gäller snöröjningen. Stan plogar på cykelbanorna först, men tänker inte på att det är fler som går än som cyklar på vintern. Snöröjningen av trottoarerna borde vara lika viktig.

Peter Isaksson, 49, Röda Bergen:

– Jag tycker att det är viktig är att det finns tillräckligt med utrymme för barn och unga i Hagastaden. Det har varit en hel del diskussion om det och jag har själv skrivit på en namninsamling. Det får inte bara bli marknadstänk på det hela.

 

Karin Nikavar, 35, Vasastan:

– För mig är miljöfrågorna viktiga. Jag som småbarnsförälder oroar mig mycket för skadliga partiklar i luften och tycker att det är bra att de genomför miljözoner. Det är också viktigt att staden behåller de grönområden som finns, så att det finns bra utrymmen för barn att vara ute och leka.

 

Arne Kjellman, 73, Vasastan:

– Jag tycker att det är tokigt det som skett med upphandlingarna på Nya Karolinska. Politikerna borde lära sig att de inte kan jobba på det sättet, med skygglapparna på. Privatisering är okej, men när det blir profithunger kan det gå riktigt snett.

valfrågor vasastan

John Hutchins, 33, Vasastan:

– Jag tycker att det är viktigt hur man sköter parkerna och de allmänna platserna i staden. Att man inte minskar ner på parker och bygger hus på bekostnad av grönområden, till exempel.

Ulrika Sax, 66, Vasastan:

– Det är viktigt att vi värnar om de parker och lekparker som finns i Vasastan. Det är en väldigt tillväxt, till exempel i Hagastaden och slitaget på parkerna har verkligen ökat. Det måste finnas plats för utelek, inte bara för barn utan också för vuxna.

Valfrågor Vasastan

Buck Nelson, 82, Vasastan:

– Politikerna borde sluta bygga hus som inte passar in i Vasastaden. Nobel Center är jag absolut emot, till exempel. Jag förstår inte vad Nobelstiftelsen vill ha ut av det här bygget. Vad ska de använda byggnaden till?

Valfrågor Vasastan

Hanna Väisänen, 45, Vasastan:

– Sjukvården är väldigt viktig. Utifrån det man hör i medierna verkar det inte fungera särskilt bra, med upphandlingar och annat. Miljön är alltid av intresse, men det är ju både lokalt och globalt. Vi måste ta hand om det vi har.