ANNONS

Viktigt med krav på tydlighet

Vilka krav kan jag ställa på en fastighetsmäklare ?
ANNONS

Din fråga spänner över många ansvarsområden. Som konsument ska du kunna förlita dig på att mäklaren följer fastighetsmäklarlagen och god fastighetsmäklarsed och naturligtvis alla andra lagstiftningar som gäller för näringsidkare gentemot konsument. Men om vi tittar lite närmare på frågan så är det viktigt att ställa krav på tydlighet.

Tydlighet ger trygghet. Mäklaren är expert på sin egen tjänst och på den bostadsmarknad han eller hon verkar. Som konsument är du normalt sett lekman när det gäller att köpa och sälja bostäder. Mäklaren ska utföra sitt uppdrag omsorgsfullt står det i fastighetsmäklalagen.

Som bostadskonsument, oavsett om du är köpare eller säljare ska du alltså kunna förutsätta omsorg och rådgivning där det behövs.

Det finns en statlig tillsynsmyndighet som idkar tillsyn över alla mäklare i Sverige. Den heter Fastighetsmäklarinspektionen och har en utmärkt webbplats där man hittar mycket matnyttig information om fastighetsmäklarens ansvar och vilka krav du som konsument kan ställa.

På Mäklarsamfundets hemsida hittar du också bra och adekvat information i ämnet.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.