ANNONS

Viktor Rydbergs skolor på Cirkus

Viktor Rydbergs skolor firar sin 20:e födelsedag med en stor show. Bland annat bildar gamla och nya elever en drygt 160 personer stor kör.
ANNONS

– Det kommer att bli pampigt. Som en stor reunion med gamla och nya elever som gått hos oss, och minst ett nummer från var och en av de tio senaste årens musikaluppsättningar, säger Christer ”Jois” Johansson, producent och lärare på Viktor Rydbergs skolor.

Dels kommer gamla elever, så som idolvinnaren Erik Grönwall från 2009, buktalande Talang-vinnaren Zillah & Totte från 2007, och före detta elever som nu går på scenskolan och Operahögskolan att framträda.

Men även lärare och nuvarande elever kommer att äntra scenen.

– Vi har bland annat en elev som kan trolla bort det mesta, en ny Labero kan man säga. Dessutom kommer en cirka 60 personer stor alumnikör, med mestadels före detta elever, och en drygt 100 elever stark kör av nuvarande elever, att uppträda och tillsammans sjunga slutnumret, säger Christer ”Jois” Johansson.

Tanken var att även före detta eleven Matilda Gratte skulle ha uppträtt, men hon har just nu fullt upp med att sjunga i nuvarande sä­s­ongen av Idol.

– Vi har, och har haft, så många coola elever som jag är sjukt stolt över, säger Christer ”Jois” Johansson.

På söndag sätts föreställningen upp på Cirkus.

Viktor Rydberg har i dag gymnasieskolor på Jarlaplan, Odenplan och i Djursholm. Plus två högstadieskolor, en i Djursholm och en, precis nyöppnad, i Norrtulls gamla sjukhus i Vasastan.

ANNONS

Så blir polisens nya områden

Stockholm Den 1 januari 2015 försvinner de 21 polismyndigheterna ute i Sverige och blir till en enda myndighet.

I Stockholms län slås distrikten ihop och bli till tre; Syd, City och Nord. De nya polisområdena är City, Nord och Syd. I området syd ska de nuvarande distrikten Södertälje, Södertörn, Söderort och Nacka ingå.

Området Nord ska bestå av Norrort, Roslagen och Västerort. City blir som i nuvarande tappning.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vasastan direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.