ANNONS

Julia Viktoria – artist som vill stötta unga

Julia Viktoria, Älta, släpper en ny låt på Spotify
Julia Viktoria, Älta, släpper en ny låt på Spotify
Julia Viktoria, artist från Älta, har karriären utstakad för sig och känner att hon just nu är inne i ett "flow", ungefär översatt till helt uppslukad av en aktivitet.
– Mitt mål och mina drömmar är att vara en representant för alla ungdomar och vuxna att ha både hjärta och hjärna i allt du gör.
ANNONS

Lokaltidningen Mitt i Nacka fick en intervju med den unga musikartisten Julia Viktoria från Älta. Blott 16 år gammal släpper hon en ny låt på Spotify, kallad Paralyzed.

Hennes plattformar för att nå ut med musiken är just internet, och då främst på Spotify och Instagram.

– Det är så många musiker som försöker att nå ut där, det läggs ut flera tusen låtar varje dag på Spotify. Det är mycket som krävs av en. Man måste ha starkt psyke och ha mycket skinn på näsan.

Enligt henne själv har låtarna hon lagt ut gått ”väldigt bra”, på Spotify har hon minst 70 000 streams, (strömmade lyssningar).

Från Älta

Julia Viktoria kommer från Älta. Efter att ha bott med familjen i Sandviken i många år har familjen flyttat tillbaka till Älta.

Hon startade sin karriär när hon var 13 år. Efter att ha deltagit i ett sångläger kom hon hem  och kände att det var musik hon skulle syssla med:

– Jag bestämde att det här jag ska jobba med, det är mitt kall.

Hon började att ta sånglektioner och gå andra utbildningar för att kunna nå ut med sin musik. Hon säger att hon har fått ”otroligt stöd” från sin familj.

ANNONS

Gjort ”allt”

– Jag har gjort allt du kan nämna. Jag jobbar stenhårt på min karriär. Mitt mål och mina drömmar är att vara en representant för alla ungdomar och vuxna att ha både hjärta och hjärna i allt du gör. Det är så viktigt att du mår bra i dagens samhälle, jag har otroligt många kompisar som mår dåligt. Jag vill hjälpa allihop som artist, och visa hur jag själv kom igenom liknande erfarenheter.

Hon skriver sina låtar själv:

 Jag skriver och sjunger pop med elektrosound, lite dansinfluerad musik, dansig vibe

Julia Viktoria

– Jag gör inte allt själv, ofta får jag hjälp av en co-writer och med produktionen. Men det mesta gör jag själv. Jag skriver och sjunger pop med elektrosound, lite dansinfluerad musik, dansig vibe.

Hon har gått ut nian och med stöd av föräldrarna har hon för tillfället tagit ett sabbatsår för att arbeta med musik på heltid. Planen är att senare söka in till någon musikskola i Stockholm.

Har du lyckats?

– Ja, det känns som att det går bättre och bättre, det känns som att jag är inne i ett flow.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Nacka direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.