ANNONS

Flera viltolyckor på tisdagen: Vildsvinsflock påkörd av bil

Vidsvinsolycka
Olyckan där vildsvinsflocken sprang över vägen inträffade vid markeringen med det större krysset. Det mindre krysset visar andra olyckan.
Två olyckor med vildsvin inträffade på tisdagsmorgonen i Grödinge.
Vid en av olyckorna sprang en hel vildsvinsflock över vägen.
– Hela fronten på bilen blev förstörd, säger Anna Westberg på polisen.
ANNONS

Båda olyckorna inträffade på Hemfosavägen söder om Uringe i Grödinge. Klockan 07.21 fick polisen in samtal om att en vildsvinsflock sprungit över vägen och orsakat en olycka i höjd med Ljungängen.

– Det var en hel vildsvinsflock, men det framgår inte hur många djur som blivit påkörda. Hela fronten på bilen förstördes, men det blev inga personskador, säger Anna Westberg på Stockholmspolisen.

Lastbilens kylare sprack

Bara tio minuter innan den olyckan inträffade en annan olycka med vildsvin drygt en kilometer från platsen med vildsvinsflocken. Den här gången var det en lastbil på Hemfosavägen som körde på vildsvin i höjd med Västerbröta.

– Inga personskador. Men kylaren på lastbilen blev spräckt. Vildsvinet låg sedan dött vid vägkanten, säger Anna Westberg.

Rådjur i Salem

Klockan 06.52 inträffade också en viltolycka i Salem. Då blev ett rådjur påkört i Lideby i de norra lantliga delarna av Salems kommun.

Allt fler kör på vilt: ”Rådjuren bara dök upp”