Vilken kvinna hyllar du på kvinnodagen?

Nina Johansson.
Nina Johansson.
Tony Berggren.
Tony Berggren.
Nadja Johansson och Terese Puisto.
Nadja Johansson och Terese Puisto.
Nizar Mabrouk.
Nizar Mabrouk.
Anita Hansson.
Anita Hansson.
Sara Runsten.
Sara Runsten.
Beyonce, mormor Margot och basketcoachen. Här hyllar Södertörnsborna sina favoritkvinnor på internationella kvinnodagen.

Anita Hansson, 74 år, Fullersta:

”Beda Hallberg som startade majblomman år 1907. Hon gjorde ett fantastiskt arbete med att samla in pengar och hjälpa fattiga barn, vilket organisationen Majblomman gör än i dag.”

David Mokiza,Fittja, enkät

David Mokiza, Fittja:

– Min chef Kia Karlsson. Hon är en av de mest tänkande och lyssnade personer jag mött. Jag jobbar som boendestödjare och det uppstår en del svåra situationer som hon med tålamod hjälper till att lösa.

Nina Johansson.

Nina Johansson, 34, Handen:

”Min mamma, hon har arbetat hårt i alla år och lämnar nu ett långt arbetsliv bakom sig nu, för att få njuta av pensionen”.

Malin Danielsson(L), kommunalråd, 39 år, Skogås:

”En är Karin Boye som genom sitt författandeskap lyfte många utmaningar som har med jämställdhet att göra. En annan är Malala. Det är tufft gjort av henne att ta striden i ett så mansdominerat samhälle som hon har gjort. Sen vill jag också lyfta upp min mamma. Hon är en av många kvinnor som i vardagen tar kampen för jämställdhet.”

Maria Kindefält Trygg, Tullinge:

”Min mamma. Hon har alltid varit så generös, kärleksfull och rolig. Men jag vill också hylla alla unga tjejer kollektivt. Jag tycker unga tjejer i dag är modiga, vet sitt värde och tar för sig.”

Noha Berhan, 18, Skogås:

”Jag tycker kvinnor ska hyllas alla dagar. Jag nämner min coach Gulda Qaso som alltid motiverar och pushar mig. Hon finns där i både med- och motgångar”.

Tony Berggren.

Tony Berggren, 84, Brandbergen:

”Jag vill först och främst hylla min svärdotter, som ställer upp otroligt mycket för mig. Jag vill också gratulera Siv Malmkvist, en fantastisk sångare under alla år som precis som jag kommer från Skåne”

Kristian von Krusenstierna, 40 år, Ågesta:

”Jag har alltid haft kvinnliga tränare. Sissi Lilja, Kyra Kyrklund och Nicole Werner är alla starka profiler som har varit jätteviktiga för mig”.

Nadja Johansson och Terese Puisto.

Nadja Johansson, 30, och Terese Puisto, 31, båda Handen:

”Vi vill hylla Astrid Lindgren, en fantastisk kvinna som genom sin person och det hon gjort betytt så otroligt mycket. Hon har lagt grunden för så mycket och för så många”.

Petra Huurinainen.

Petra Huurinainen, 39, Handen:

”Jag vill hylla min arbetskollega Petra i butiken, en fantastisk och väldigt stark person som behövt ta sig igenom tuffa saker sista åren.”

Patrik Wallängen, 40 år, Fullersta:

”Då vill jag hylla min fru Johanna Wallängen. Hon är en underbar person på alla sätt och vis som alltid sätter andra före sig själv.”

Soumia Mehnaoui.

Soumia Mehnaoui, 22, Skogås:

”Beyonce. Hon har betytt och betyder otroligt mycket för kvinnor världen över. Jag är väldigt glad för det hon gjort.”

Nizar Mabrouk.

Nizar  Mabrouk, 22, Handen:

”Michelle Obama. Man brukar säga att bakom varje framgångsrik man finns en stark kvinna. Hon har visat att hon klivit ut ur Baracks skugga, och jag är säker på ett vi kommer få se mycket mer av henne i framtiden. En kvinna jag beundrar.

Jonna Eson Brådhe, 23 år, Vårby:

”Jag vill hylla både min mor Liz och min mormor Margot. De har inspirerat mig att gå min egen väg och börja köra rally som är en mansdominerad sport. Båda har själva tävlat i rally.”

 

 Lars Israelsson, 84 år, Huddinge:

”Då vill jag hylla alla kvinnor i Röda korset i Huddinge för det fantastiska arbete de utför. Jag vill också hylla min fantastiska sambo Sigbrit Nygren som jag lever ett jämställt liv med.”

Sara Runsten, Huddinge:

”Min mamma. Jag hade inte kunnat ha en bättre förebild. Hon är varm, klok, omtänksam, självständig och driven. Jag vill också hylla Anna Lindh som en bra förebild. Jag tror hon hade skapat väldigt mycket bra om hon fått vara kvar i livet.”

Christian Ottosson (C), kommunalråd, 40 år, Sörskogen:

”Det finns många nutida kvinnor som är värda att hylla, men det är ändå en kulturperson som inte lever längre men som lämnat mycket till eftervärlden som jag vill lyfta fram och det är Karin Boye. Hon har dessutom Huddingekoppling och bodde här en del av sitt liv.”