”Vill Täby Centrum ha ett helt öde p-plan?”

Täby centrums garage.
Täby centrums garage.
Insändaren är förbryllad kring parkeringstiderna som gäller i centrumets parkering. Varför är det den sammanlagda parkeringstiden, och inte tiden mellan in- och utcheckning som gäller?

P-bestämmelserna som infördes när nya centrum öppnades var designade för att vara kundvänliga och minimera besvär med automater etcetera.

Jag har fyra timmar på mina två bilar. Tack för det.

Dock, det som i alla fall inte jag förstått, ej heller som jag kunnat se varit anslaget, är att det är den sammanlagda tiden som räknas.

Var tog kundvänligheten vägen?

Det vill säga – handlar du efter jobbet för att senare på kvällen gå på bio så räknas tiden från första gången du körde in. Så handling och bio blir lätt över fyra timmar som betyder avgift!

Enligt uppgift från p-bolaget kan man checka ut via automaten, hur nu det går till. Men, var tog då kundvänligheten vägen?

Om man nu har digitaliserat hela processen och systemet vet exakt när du åker in och ut så borde väl den utcheckningen ske automatiskt? Utcheckning betyder att du lämnar.

Självklart skall p tiden gälla från tillfället du åker in i garaget till när du lämnar även om du besöker garaget två gånger. Förklaringen från bolaget med utcheckning var minst sagt förvirrande. Vill Täby Centrum ha ett helt öde p-plan eller ha bilar och folk som går på bio? Självklart ska det gälla fri parkering under biotid. Självklart måste man kunna åka till centrum vid fler tillfällen under dagen och känna friheten som fyra timmar p-tid var avsikten att ge.

Levande centrum?