(V)ill ha författarskola i Tyresö

Mer skrivande i Tyresö, tycker motionärerna.
Mer skrivande i Tyresö, tycker motionärerna.
Vänsterpartiet förslår i en motion att det ska startas en skrivar- eller författarskola för unga i Tyresö. Förslaget gillas av både Kulturskolan och kultur- och fritidsnämnden, som vill undersöka intresset bland unga.

Det var Inger Gemicioglu och Anders Erixon från Vänsterpartiet som lämnade in motionen om en författarskola. De tycker att det har saknats i Tyresö.

”Tyresö kommuns kulturskola erbjuder undervisning i en mängd olika ämnen, sång, instrument, teater och dans. Men det saknas ett viktigt område”, skriver de i motionen.

Kulturskolan positiv

Vänsterpartisternas förslag är inte en renodlad författarskola, där man bara ska lära sig att skriva noveller eller romaner, utan de tänker sig en skrivarskola där man kan utveckla det skrivna ordet på många olika sätt och i flera olika genrer, bland annat poesi och rap- och musiktexter.

Tyresö kulturskola är positiva till förslaget och vill utreda hur intresset ser ut bland unga i Tyresö. Nu föreslår kultur- och fritidsnämnden att motionen ska få bifall i kommunfullmäktige och att en utredning startas.

Kulturskolan tror att en skrivar- eller författarskola tidigast skulle kunna startas till höstterminen 2018.