De vill öka gemenskapen i Huddingeområdet

Doa Malik och en av grundarna Hundessa Mohamed ritar på Welcome 2 Second Chance.
Doa Malik och en av grundarna Hundessa Mohamed ritar på Welcome 2 Second Chance.
På Visättra sportcentrum anordnar föreningen "Welcome 2 Second Chance" aktiviteter för barn och ungdomar för att öka gemenskapen i området.
Den 27 juli är det stor säsongsavslutning med grillfest, poesiläsning och artistuppträdanden.
– Vi skapar en mötesplats där alla ska känna sig välkomna och trygga, säger Hundessa Mohamed som är en av grundarna.

Föreningen ”Welcome 2 Second Chance” har sedan den 3 juli anordnat aktiviteter för barn och ungdomar på Visättra sportcentrum i Huddinge. Två gånger i veckan har de bland annat kunnat testa på dans, fotboll, teckning och ansiktsmålning. Målet med arrangemanget är att få ungdomar i området att komma ut och aktivera sig under sommaren samt att öka gemenskapen i området, menar en av grundarna Hundessa Mohamed.

Kärlek och respekt

– Det handlar om kärlek och respekt. Alla är välkomna hit, vi har både många nyanlända och Huddingebor som deltar. Vi vill hjälpa de här ungdomarna in i samhället, säger han och fortsätter:

– Det är svårt i början med barn som inte känner varandra, de blir lätt tillbakadragna. Men lägger man ner tid på de här ungdomarna så vågar de till slut ta plats, både här men även i samhället i stort.

Vill växa

”Welcome 2 Second Chance” startades för drygt ett och ett halvt år sedan. Hundessa Mohamed och de andra grundarna tog då kontakt med kommunen med målet att bidra till förbättring och utveckling i området. Kommunen gav dem en chans och de började smått att anordna aktiviteter som nu har vuxit sig större i sommar.

– Det finns mycket plats för förbättring här i området. Vi skapar en plats där alla ska kunna känna sig välkomna och trygga, som en stor familj, säger Hundessa Mohamed.

Intresset har varit stort från dag ett. Det är ofta 40-50 barn och ungdomar på plats och deltar i aktiviteterna. Även familjemedlemmar kommer dit och umgås med varandra. Men målet är att växa ännu mer.

– Det här är ett långsiktigt arbete som måste få ta tid. Nu har vi etablerat oss, så nu vill vi fortsätta arbeta och bli ännu större. Det finns ett stort behov av sådana här mötesplatser, särskilt under sommaren då många andra åker iväg på semester så ger vi de här ungdomarna något att göra, säger Hundessa Mohamed.

Stor avslutningsfest

Torsdag den 27 juli är det slut på aktiviteter för den här gången och då anordnas en stor avslutningsfest på Visättra sportcentrum. Det kommer bland annat att vara stor grillfest, poesiläsning och artistuppträdanden.

– Vi har planerat allt i minsta detalj och har stora förväntningar. Vi har en tanke bakom alla bokningar, så det är bara artister som verkligen har ett stort samhällsengagemang och brinner för viktiga frågor. Alla är hjärtligt välkomna på avslutningsfesten, säger Hundessa Mohammed.

Avslutningsfesten pågår mellan 15.00-18.00, torsdag 27 juli på Visättra sportcentrum.