ANNONS

Vill ha ersättningsbussar till Tensta

Snart stängs pendeltågen mellan Spånga och Sundbyberg av. Extrabussar till tunnelbanan i Hjulsta ska ersätta tågen.

– Det vore bättre att bussarna gick till Tensta, jag vill inte åka åt helt fel håll, säger Spångabon Kristina Franzén.
ANNONS

I senaste numret av Mitt i Spånga skrev vi om att det är stökigt på Spånga station. Orsaken är att pendeltågen norrut är avstängda. Köerna till ersättningsbussarna är tidvis långa och restiden betydligt längre jämfört med en tågresa.

Från den 9 juli stängs ytterligare pendeltåg av. Då upphör trafiken mellan Spånga och Sundbyberg. Resenärer från Spånga måste då åka ersättningsbuss till Hjulsta för att på så vis ta sig vidare söderut. En dålig lösning, tycker pendlaren Kristina Franzén.

– Det känns väldigt konstigt att starta sin resa med att åka åt fel håll. Jag förstår att de ibland måste stänga av pendeltågen, men då borde de ju underlätta för folk, inte ge oss längre resväg, säger hon.

Kristina Franzén tycker att det vore bättre att låta ersättningsbussarna gå till tunnelbanan i Tensta i stället.

– Ännu bättre vore det med direktbussar till Sundbyberg, det kan inte ta så mycket längre tid än att låta bussarna gå till Hjulsta. Jag tror inte att någon i Spånga tycker att det är bra att först åka dit, säger hon.

Enligt Christian Hoffmann, pressinformatör på SL, finns dock inga planer på att ändra ersättningsbussarnas rutt.

– Det krävs många bussar för att ersätta ett pendeltåg. Det innebär att det blir trångt när flera bussar kommer samtidigt. I Hjulsta finns bättre angöringsmöjligheter än i Tensta. Förra året testade vi Hallonbergen, men tror att Hjulsta är bättre, säger han.

Det är inte heller aktuellt att sätta in direktbussar mellan Spånga och Sundbyberg, enligt Christian Hoffmann.

– Det är mycket trafik i Sundbyberg och trångt för bussarna. Vi är medvetna om att lösningen med ersättningsbussar till Hjulsta inte är optimal, men vi anser att det just nu är den bästa lösningen, säger han.

ANNONS

Pendeltågstrafiken mellan Spånga och Sundbyberg är avstängd till den 17 juli. Trafiken mellan Spånga och Bålsta är avstängd till den 7 augusti. Orsaken är Trafikverkets arbeten med Mälarbanan.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.