ANNONS

Politisk oenighet om tillfällig bassäng

Näckenbadet i Saltsjöbaden ska rivas. I väntan på att en ny simhall står klar föreslår en majoritet i fritidsnämnden att en ersättningsbassäng byggs i Saltis.
Näckenbadet i Saltsjöbaden ska rivas. I väntan på att en ny simhall står klar föreslår en majoritet i fritidsnämnden att en ersättningsbassäng byggs i Saltis.
En tillfällig simbassäng kan komma att byggas i Saltsjöbaden i väntan på att en ny simhall står klar i kommundelen.

Politiska oppositionen vill placera ersättningsbassängen i Fisksätra.
ANNONS

Fritidsnämnden beslutade vid sitt sammanträde förra veckan att rekommendera att en tillfällig ersättningsbassäng anläggs i Saltsjöbaden.

Fritidsnämnden gör bedömningen att det finns ett behov av en ersättningsbassäng när det gamla Näckenbadet rivs. Om inte en ersättningsbassäng byggs skulle det enligt nämnden få negativa konsekvenser för föreningslivet, skolorna och den allmänheten som besöker Näckenbadet i dag.

Nacka kommun skulle enligt en tjänstemannaskrivelse vara tvungen att hyra simhallstider i andra kommuner som Värmdö, Nacka och Stockholm och eventuellt i privata simhallar i såväl Nacka kommun som angränsande kommuner

Även de som går till Nacka simhall skulle påverkas eftersom den totala simhallskapaciteten i kommunen skulle minska med 45 procent.

Om ersättningsbassängen byggs kan det komma att handla om en flyttbar bassäng som placeras i ett tält på en grundplatta i anslutning till Saltsjöbadens ishall. På platsen finns i dag en parkering.

Kostnaden för ersättningsbassängen beräknas till 2,3 miljoner kronor per år under cirka 2,5 år, eller totalt omkring 5,8 miljoner kronor.

Nackapolitikerna har tidigare beslutat att utreda en ny simhall i Saltsjöbaden, en ny simhall i Boo och en ny simhall som ska ersätta Nacka simhall, liksom en ny idrottsplats i Fisksätra. I ett första steg utreder kommunen nu en ny simhall i Saltsjöbaden.

Fritidsnämnden var inte enigt om en ersättningsbassäng i Saltsjöbaden. Socialdemokraterna ville istället utreda kostnaderna för att placera ersättningsbassängen vid Fisksätra centrum.

”Det förslaget blev tyvärr nedröstat, skriver Martin Hellströmer (S), andre vice ordförande i fritidsnämnden.

ANNONS

– Först och främst är jag glad över att vi kunnat få till ett förslag på ersättningsbassäng efter som våra föreningar och skolor är i stort behov av närhet till en anläggning, säger Richard Wendt (M), ordförande i fritidsnämnden i en kommentar och tillägger:

– Konsekvenserna av att inte anlägga en ersättningsbassäng, alternativt om kommunfullmäktige inte röstar igenom den, är att skolorna inte får den tid i simhallarna som de har i dag för sin egna idrotts- och simundervisning.

Ärendet går nu vidare till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige för beslut.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Nacka direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.