Vill ha träffpunkt i Sjöstan

Det är brist på lokaler i Sjöstan att träffas i, tycker en Sjöstadsbo som skrivit ett medborgarförslag.
Det är brist på lokaler i Sjöstan att träffas i, tycker en Sjöstadsbo som skrivit ett medborgarförslag.
Sjöstan är rikt på mycket – men det saknas en samlingslokal. Det tycker Margareta Leonardson, 76, som skrivit ett medborgarförslag.

Det behövs en offentlig samlingslokal i Sjöstaden, dels där seniorer kan träffas och dels för övriga som bor i området. Det tycker Margareta Leonardson, 76, som skrivit ett medborgarförslag till stadsdelsnämnden.

– Det är viktigt att det finns en lokal där man kan mötas och ha social samvaro, säger hon.

Förut hade Delight Studios på Heliosgatan flera lokaler för aktiviteter, men dessa har försvunnit på grund av lägenheter som planeras där.

– Vi blir både fler och äldre i Sjöstan. Vi äldre vill gärna ha ett ställe att träffas på. Någonstans där man kan ses för en pratstund, spela canasta eller fika, säger Margareta Leonardson.

Hon berättar att Sjöstadens Hembygdsförening och Sjöstadens Folketshusförening också står utan hemvist.

– Båda gör ett fantastiskt arbete med att hitta lokaler för sina olika aktiviteter. Men hur länge orkar dessa föreningar ordna aktiviteter och samtidigt jaga lokaler?, säger Margareta Leonardsson.

Södermalms stadsdelsnämnd ska nu ta ställning till om de ska bereda förslaget om att det borde planeras in en ny träffpunkt eller möteslokal i Sjöstan.