ANNONS

M vill ha kameraövervakning i Akalla

Benjamin Dousa
Benjamin Dousa (M).
Husby, Tensta och Rinkeby har fått ja till kameraövervakning i fem år.
Nu kräver Moderaterna att även Akalla får kameraövervakning.
– Akalla har blivit en otryggare plats det senaste året och prioriteras i för liten utsträckning av stadsdelens styrande politiker, säger Benjamin Dousa, vice ordförande i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd.
ANNONS

Sedan övervakningskameror sattes upp i Husby har en del av narkotikaförsäljningen flyttat vidare till Akalla.

– Det är bra med stort fokus på problemen i Rinkeby och Husby, men även Kista och Akalla har stora bekymmer med kriminalitet, säger Benjamin Dousa (M), vice ordförande i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd.

Vill att även Akalla prioriteras

På dagens stadsdelsnämndssammanträde lägger Moderaterna i Rinkeby-Kista en skrivelse om att prioritera upp trygghetsfrågorna i Akalla. Bland annat föreslår man att förvaltningen ska anställa ordningsvakter, en upprustning av Akalla busstorg och att ställa sig bakom kameraövervakning i Akalla.

– Vi uppmuntrar nu att polisen söker tillstånd för kameraövervakning i Akalla och kräver att förvaltningen vidtar fler åtgärder för att skapa trygghet. Till exempel har vi själva föreslagit att det ska anställas ordningsvakter som ska skapa trygghet i centrum och kring de centrala stråken, säger Benjamin Dousa.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kista direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.