”Jag vill lära mig matematik”

Bredängskillen Nali Mohammed börjar första klassa hösten 2017.
Nali Mohammed började första klass i dag, i Slättgårdsskolan.
Ebon Lundberg, rektor vid Slättgårdsskolan, och Magnus Olsson, trombonist i Blåsarsymfonikerna, på skolgården vid skolstarten hösten 2016.
Ebon Lundberg, rektor vid Slättgårdsskolan, och Magnus Olsson, i Blåsarsymfonikerna.
Han kan redan alla bokstäver och längtar efter att får lära sig matematik. Bredängskillen Nali Mohammed, en av alla barn som började första klass i morse, var inte ett dugg nervös när han kom till Slättgårdsskolan.

Med ett litet leende på läpparna och sin Star Wars-väska på ryggen berättade han att han redan känner många kompisar, från förskoleklassen.

– Det känns bra att börja skolan. Jag känner mig inte rädd, sa Nali Mohammed.

Så är han också väl rustad inför skolstarten. Han kan redan alla bokstäverna, berättade han, och har bra koll på siffrorna.

– Jag vill lära mig matematik! blev svaret på frågan om vad han särskilt ser fram emot.

Blåsarsymfonikerna spelade på skolgården, vid terminsstarten på Slättgårdsskolan 16 augusti 2107. Det gjorde de även förra året – en tradition.

Blåsarsymfonikerna gjorde skolstarten festlig för Slättgårdsskolans elever. Det har blivit något av en tradition.

Han och de andra eleverna började skoldagen med att lyssna på musik. På skolgårdens scen stod nämligen sex musiker från Blåsarsymfonikerna. De inledde med Povel Ramels  ”Sorglösa brunn”, sedan de hälsats välkomna av rektorn Ebon Lundberg.

– Skolans ledning tycker att det ska kännas extra festligt när man börjar skolan, inte bara vid skolavslutningen. Därför brukar de bjuda in oss för att spela, berättade trombonisten Magnus Olsson.

Under en paus i konserten släppte barnen i förskoleklasserna upp färgglada ballonger som seglade iväg över skoltaken. Då berättade rektorn också lite om det kommande läsåret, bland annat att ett nytt inslag på schemat blir programmering.