Vill du bli en professionell latmask?

professionell latmasl TUI
Resebolaget Tui söker just nu fyra latmaskar till cenralen. OBS. bilden är ett montage.
Bra på att inte hålla många bollar i luften, inåtriktad och undviker att ta egna initiativ?
Då kanske du är perfekt för resebolaget Tuis tvåveckors-anställning som professionell latmask.

”Vi söker fyra självgående latmaskar för en avslappnande projektanställning på två veckor. Du som sökande besitter en fallenhet för att sitta still och har en imponerande förmåga att dagdrömma dig bort till varmare breddgrader.”

Så börjar den udda jobbannonsen som ligger ute på bland annat arbetsnätverket Linkedin.

Det är resebolaget Tui som ligger bakom, och anställningen är en del av ett större event i två veckor.

– Jobbet går ut på att göra ingenting egentligen och låtsas vara på solsemester inför allmän beskådan på Stockholms centralstation, säger Johan Ydring, mediachef på Tui.

I arbetsuppgifterna ingår att ”låtsas som att det inte regnar, sitta i en strandstol i sommarkläder och ignorera förbipasserande jäktade resenärer”.

Många lata ansökningar

Annonsen har legat ute i över en vecka, och redan har över 1200 sökande latmaskar anmält sitt intresse.

– Det har varit väldigt uppmärksammat. Vissa är duktiga på att utförligt förklara hur lata de är. Andra visar sin lathet i själva ansökan och hänvisar till brist på ork att skriva. En del skickar också bilder på när de sover.

Hur kläcktes idén?

– Det var något som växte fram, och det är klart att det är meningen att den ska vara lite skojig. Men det är även en kul detalj att ha människor på plats som får representera de som reser med oss.

Vad är det viktigaste ni söker i en professionell latmask?

– Att man inte är rädd för att ta det lugnt, och är bra på att ligga still. Men vi vill även ha fyra stycken olika typer av människor. Allt för att representera våra resenärer på bästa sätt.

På söndag den 14 januari är sista ansökningsdagen, och Tui väntar med att kalla till intervju.

– Ansökningarna fortsätter att rulla in. Det kommer bli bråda dagar för oss att välja ut de fyra. Vi kommer inte få lata oss direkt, säger Johan Ydring.