Så vill Täbybor lösa ungdomsbrotten

Niklas Eriksson tycker att föräldrar borde hålla koll på vad barnen gör.
Niklas Eriksson tycker att föräldrar borde hålla koll på vad barnen gör.
Flera brott i Täby den senaste tiden har varit ungdomsrelaterade. Vad bör göras för att få bukt med problemet? Mitt i frågade runt vid Täby Centrum fick dessa svar.

När Mitt i skrev om att en helikopter hade varit med i jakten på rånare var det många som gillade artikeln. De som greps i insatsen var ungdomar under 18 år som inte är boende i kommunen.

Det fallet var bara ett av den senaste tidens ungdomsrelaterade brott.

Enligt Täbypolisen ökar brotten generellt under lovveckor och jullovet har inte varit ett undantag.

Mitt i Täby frågade runt i centrum och flera personer som vi pratade med hade märkt av att det varit stökigt den senaste tiden.

Det har varit stökigt Täby där flera brott under jul och nyårshelgerna har varit ungdomskopplade.

Har du märkt av det och vad kan man göra åt problemet?

Niklas Eriksson, 38 år, Skarpäng
– Försöka ha lite koll på vad barnen gör på nätet. Nej, det är inte lätt, jag vet men det är viktigt att inte bara sitta i baksätet och åka med.

Jag tror inte att det här är något unikt för Täby. Kanske polisen kan samverka med andra delar av Stockholmsområdet för att lösa problemen.
Ingrid Lund, 54 år, Täby
–Ja jag har hört om det och jag tycker att det är ganska hemskt. Till att börja med tycker jag att man ska spendera all ledig tid med sina barn.

En viktig pusselbit var att fritidsgården öppnade igen. Sedan kan man nattvandra. Det kan man göra oavsett om man har barn eller inte.
Axel Lund, 16 år, Täby
–Jag tror att det är viktigt att skräddarsy lösningar för varje individ. Lyssna, uppmuntra till positivt beteende och peka på vad konsekvenserna kan bli.