De vill ena de unga i förorterna

Festfixarna Mustafa, Erfan, Arman, Axel, Emilia, Olivia, Seyma, Laura.
Festfixarna Mustafa, Erfan, Arman, Axel, Emilia, Olivia, Seyma, Laura.
Med festivalen United Hoodz vill ungdomarna på Fryshuset i Husby ena förorterna.
– Vi vill göra något positivt för ungdomarna efter all skit som hänt senaste tiden, säger Erfan Khatir från Husby.

Husby
På torsdag blir det fest för ungdomar av ungdomar i Järva. Målet är att försöka skapa samhörighet mellan alla förorter efter den senaste tidens dödsskjutningar och gatuvåld.
Platsen blir Kista träff, och valet är strategiskt:
– Kista känns neutralt, och det är lätt att ta sig både till och från Kista träff, som ligger vid tunnelbanan. Vi hoppas att så många ungdomar som möjligt kan komma från hela västerort och resten av stadens förorter, säger Arman Pargar från Husby, som är en av arrangörerna.
De har fixat allt till festivalen på egen hand.
– Det enda som var klart när vi började var en bokad plats där festen skulle vara och en budget som vi skulle hålla, säger Sumeia Hussein.
Sumeia Hussein, Olivia Ström och Mona Abdalla tycker att det som är bra med projektet är att det är unga från förorten som gör något för andra unga i förorten.
– Efter allt som har hänt: kriminaliteten, skjutningarna och det allmänna våldet så vill vi skapa en positiv bild bland oss som sedan kan inspirera den yngre generationen, säger Mona Abdalla.
Labyrint, Dani M och Blizzy är de stora dragarnamnen bland artisterna, men även tunga namn som Amsie Brown, Jireell, Ibbe & Jamkiid och Naod uppträder.
Tenstapoeterna Liban, vinnare av Ortens bästa poeter i år, och Nattalie, som kom på tredje plats kommer också till festivalen.
Dansgruppen Blackout Family visar upp sig. DJ Dawit står för musiken.

Festen arrangeras av ungdomar som är med i projektet 4West, som är ett samarbete mellan Fryshuset i Husby och stadsdelsförvaltningen i Rinkeby-Kista.

Fakta

Kista träff

När: Torsdag 22 december kl 19-00.

Plats: Kista träff, Kista.

Åldersgräns: 15-20 år.

Fri entré.

 

 

Källa: United Hoodz