ANNONS

Villa Björkvalla får hyresrätter och pool

Grosshandlaren Wilhelm Björkvall lät bygga huset som sommarbostad 1906.
Grosshandlaren Wilhelm Björkvall lät bygga huset som sommarbostad 1906.
Ett av Väsbys äldsta hus blir nu hyresrätter med tillgång till pool och trädgård.

– Vi vill skapa ett lite skönare boende, säger köparen Christian Rajter.
ANNONS

Ända sedan huset i centrala Väsby byggdes 1906 som sommarbostad för grosshandlaren Wilhelm Björkvall har det varit i familjen Björkvalls ägo.

Men som Lokaltidningen Mitt i tidigare berättat säljer nu familjen huset och i förra veckan var det dags för överlämning av nycklarna.

Ny ägare till villa Björkvalla är paret Christian och Cecilia Rajter från Täby. Prislappen landade på 12,5 miljoner kronor. Paret ska dock inte själva bo i huset utan idén är att dela upp villan i hyresrätter, berättar Christian Rajter.

– Planen är att restaurera hela huset och skapa ett lite skönare boende med gemensam tillgång till trädgård, pool och veranda.

Han betonar att de vill bevara husets speciella charm.

– Det här handlar inte om rent kommersiella syften utan om ett kul projekt som vi gör tillsammans. Vi vill bygga ett gemensamhets-boende vilket är något som vi tycker saknas.

Han tror att det totalt blir fyra eller fem lägenheter i huset. När det kommer att bli dags för inflyttning är dock för tidigt att säga.

– Vi fick nycklarna igår men en gissning kan vara oktober eller november. Det här måste få ta den tid det tar och renoveringen måste göras på rätt sätt, säger Christian Rajter.

Han berättar att han själv blev tagen av husets speciella charm.

ANNONS

– Min första reaktion var ”Herregud vilket vackert hus”.

Ann Gustafsson som är en av säljarna från familjen Björkvall är nöjd med att försäljningen nu har gått i lås.

– Det känns alldeles utmärkt. Nu får andra människor möjlighet att bo i huset, säger hon.

Hur ska man då göra för att få flytta in i en av de nya hyresrätterna? Någon särskild kö finns inte eftersom paret Rajter sedan tidigare inte äger några hyreslägenheter.

– Är man intresserad får man ta kontakt med oss först, säger Christian Rajter.