ANNONS

Familj klarade sig från villabrand i Tyresö

Räddningstjänsten fick larmet vid 15-tiden i torsdags.
Räddningstjänsten fick larmet vid 15-tiden i torsdags.
En villa brann i dag i Hanviken i Tyresö. Familjen i huset ska ha varit hemma men lyckades ta sig ut.
ANNONS

En villa på tre plan i Hanviken började att brinna på torsdagseftermiddagen. Räddningstjänsten fick larmet strax före klockan 15.

– Huset har fått rätt omfattande skador, men är inte nedbrunnet. Familjen som bodde här klarade sig bra. Som jag förstått ska de ha varit hemma när branden uppstod, men tagit sig ut utan skador. En person i räddningspersonalen fick lättare brännskador på handen, säger Pelle Delhage som är operativt befäl på Södertörns brandförsvarsförbund.

Emil Ring, informationsbefäl vid räddningstjänsten, fortsätter:

– Det har varit en omfattande insats med många styrkor för att försöka få kontroll på branden i ett tidigt skede, säger Emil Ring.

Vid åttatiden på torsdagskvällen lämnade den sista enheten platsen. Men väktare skulle fortsätta bevaka huset.

– Som jag har förstått det har branden börjat på bottenvåning. Det är primärt där som vi har varit och bekämpat branden, säger Emil Ring.

Polisen hade vid 18-tiden på torsdagskvällen inga misstankar om att brott skulle ligga bakom branden.

– Patrullen lämnade utan misstanke om brott. Det ska ha varit något som började brinna i tvättstugan, säger Eva Nilsson på Stockholmspolisen.

Linje 819 och 823 påverkades av branden, enligt Nobina. 819 i båda riktningarna mellan Brevik och Trollbäcken. 823 körde endast mot Tyresö centrum. Sex hållplatser var avstängda. Vid 18.30-tiden på kvällen ska busstrafiken ha kommit igång som normalt igen.

ANNONS