I onsdags checkade de första hotellgästerna in på det nya hotellet i borgen Villa Foresta. I helgen väntas varje rum vara bebott.
– Det är fullt tryck. Vi har haft jättemycket förfrågningar och har lyckats nå ut med vårt budskap, säger Torbjörn Blomqvist, ägare till företaget Stockholm meeting selection som ska driva verksamheten.
Borgen Villa Foresta har genomgått en omfattande renovering och hela huset har erfarit nya installationer. "Vi har inte haft en ledig dag i sommar utan alla har kört varenda helg så att vi ska bli klara", säger Torbjörn Blomqvist.
Angie Gray
När Scandic hotell lämnade borgen Foresta i november letade byggnadens ägare efter en ny operatör. I december blev det klart vilka som tar över och sedan dess har en omfattande renovering för drygt hundra miljoner kronor ägt rum.
Tre barer
Tre barer öppnar i lokalerna de närmaste veckorna. Tisdagen den 3 september öppnar Restaurang WS för allmänheten.
– WS är Wilhelmina Skoghs initialer. Det blir en matbar med en cocktaildel, en vinbar och chef's table (Bord i anslutning till köket, red:s anm). Det blir totalt 20 meter bar där uppe, säger Torbjörn Blomqvist.
Utöver WS öppnar också glasbaren – en bar helt gjord i glas och mässing – med kaffe och drinkar, och i biblioteksbaren är Torbjörn Blomqvist i färd med att placera ut 10 000 böcker.
Glasbaren är helt gjord i glas och mässing. "Här kan man ta en eftermiddagskaffe eller en drink", säger Torbjörn Blomqvist.
Angie Gray
– Jag har träningsvärk för jag bestämde mig för att placera ut böckerna själv. Det ångrar jag lite, men det blir fint – det är en vacker miljö.
Varifrån kommer böckerna?
– En god vän som haft stort läsintresse ringde mig när han skulle flytta och inte kunde ta med sig alla böcker. "Du har ju en massa slott", sa han. Sedan fick jag uppåt 50 flyttkartonger. Du kan nog hitta en bok för alla intressen där.
– Det jag vill med Villa Foresta är att alla ska kunna hitta ett hörn att trivas i. Ett krypin, kanske i en skön och mjuk fåtölj bakom en växt.
Sherzod ser till att rutorna kommer på rätt plats.
Angie Gray
Köksmästare på WS blir stjärnkocken Gustav Otterberg.
– Han är den yngsta kökschefen i världen som fått en Michelin-stjärna, en duktig kille. Det doftar väldigt gott nerifrån köket.
Går det att sitta ute och äta?
– Ja, det går. Men fullt färdig blir terassen först i vår när spadelen är färdig. Det ska byggas tre små pooler där.
I vår öppnar en wellnessavdelning med fem pooler, flera bastur och behandlingsrum i borgens valv. Det blir bland annat ett meditationsrum där man kan sitta i gungor som hänger från taket.
Den senaste månaden har Villa Forestas medarbetare jobbat sju dagar i veckan. På bilden: Vanja Vilbern, chief commercial officer.
Angie Gray
Så här såg det ut ett par veckor innan öppning.
Angie Gray