ANNONS

Villa Söderås skymd av träd

Markarbetena fortsätter vid Villa Söderås. Nu har höga träd planterats tätt ovanpå jordvallen som löper längs strandpromenaden.
ANNONS

Mitt i Lidingö Tidning och Lidingö Tidning har tidigare berättat om turerna kring tidigare hotell- och restauranganläggningen Villa Söderås. Efter att stora markarbeten gjorts på tomten krävde Lidingö stad att bolaget som äger fastigheten skulle berätta vad de gör. Staden behöver bedöma om bolaget måste söka marklov, något de inte gjort.

Styrelseledamoten Tommy Lindström skrev då till kommunen att bolaget förskönar fastigheten genom att plantera träd och att vallarna kommer att jämnas ut.

Men nu har en tät rad med höga cypressväxter planterats ovanpå vallen som vetter mot vattnet. Sverker Abrahamsson, som brukar promenera i området, blev förvånad.

– Nu är ju hela Söderås omringat och träden ser förskräckliga ut. Man ser inte mer än skorstenen på huset och det börjar mer och mer likna ett fort, säger han.

Enligt Tommy Lindström har bolaget nu skickat underlag för bedömning till kommunen. Staden kommer dock inte att avgöra ärendet förrän efter semestrarna.

Vi vill ha en bra relation med kommunen. Just nu plan-terar vi träd och tittar på om det går att anlägga en pool, men det är inte bestämt vad det ska vara för verksamhet här i slutändan, säger Tommy Lindström.

Sverker Abrahamsson tycker att kommunen borde ha tagit tag i saken

– Man undrar ju om kommunen inte har makt att göra något. Och vem är det egentligen som ska bo på Villa Söderås, nu finns det ju ingen sjöutsikt kvar, säger han.

ANNONS

Stor risk för bränder i torkan

Lidingö Storstockholms brandförsvar avråder från att elda i naturen på flera platser, däribland på Lidingö. Detta eftersom det är väldigt torrt i markerna just nu. Den som till exempel tänkt grilla i naturen uppmanas vara mycket försiktig och ha med sig släckningsutrustning, till exempel vattenslang, hink, strilkanna och lövräfsa, uppmanar Lidingö stad. Man bör överhuvudtaget inte elda när det blåser kraftigt, elden kan då spridas och skada skog, byggnader och el- och teleledningar.

Lidingö En Lidingöbo har anmält företaget han jobbar på till Diskrimineringsombudsmannen (DO). Mannen menar att företaget diskriminerar anställda på grund av deras ålder och att han själv fått lägre ersättning när han kritiserat detta. Lidingöbon menar att han har fått mindre pengar i år än förra året, trots att han presterat bättre än andra anställda på företaget. DO kräver nu att företaget redovisar ersättningsnivåer utifrån ålder i företaget.

Det börjar mer och mer likna ett fort.

företag anmält för åldersdiskriminering

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.