ANNONS

Villaägare: ”Vi ska inte betala för andra”

Bilkö köer norrtäljevägen täby
Bilköer på E18 – ett vanlig problem i rusningstrafik.
Efter den senaste tidens diskussion om framkomlighet och bullerproblem bjuder Villaägarna in politiker och Danderydsbor till en debattkväll.
– Jag förstår inte hur vi ska klara det, säger Anita Enflo.
ANNONS

Fler och fler röster höjs för att påpeka det trafikproblem som råder i Danderyd. Kommunen har blivit en tratthals när det byggs på många ställen i norrortskommunerna.

Under rusningstrafik på E18 väljer allt fler stressade bilister att ta smitvägarna genom bostadsområdena i Danderyd vilket har lett till ett större tryck på de mindre vägarna.

– Det blir trafikosäkert för våra barn som inte längre kan cykla till skolan utan måste skjutsas. Jag förstår inte hur vi ska klara det här, säger Anita Enflo som är ordförande i Danderyds Villaägareförening.

Tunnelbana till Täby

Villaägarna anser att ett av de största problemen är lösningen på kollektivtrafiken. De vill att tunnelbanan dras till Täby för att få ner trafiken på både vägar och Roslagsbanan.

Att sätta in fler bussar som går till tunnelbanan vid Danderyds sjukhus hjälper inte trafiken på E18.

– Jag ser med förfäran hur man bygger i Täby och det enda som man gör är att stärka Roslagsbanan men det räcker inte. Det måste till en tunnelbana till Täby för att få ordning på E18, säger Anita Enflo.

ANNONS

Bjuder in till debatt

Nu bjuder Villaägarna in både politiker och Danderydsbor till en debattkväll. De vill att Danderyd ska stå som en gemensam kraft mot makthavarna.

– Danderyd ska inte betala för att andra åker igenom vår kommun. Statsmakten måste vara med på en gemensam lösning. Jag hoppas att vi kan enas om att lösa trafiken för vi kan inte svälja hur mycket som helst i vår lilla kommun. Här har vi en fråga som kan ena alla partier i Danderyd och det behöver inte bli partipolitiskt. Utan vi kan gå som en gemensam kraft.

Debattkvällen äger rum tisdagen den 22 maj i Djursholms samskolas aula och Villaägarna hoppas att så många som möjligt av politikerna kan delta.

– Vi vill väcka frågan inför valet och kommer inte partierna så är det signal att de inte är intresserade och då vet vi det.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.