ANNONS

Villaägare i Mälarhöjden: ”Jag blev hotad”

Se upp med oseriösa hantverkare.
Se upp med oseriösa hantverkare.
ANNONS

En villaägare i Mälarhöjden har hamnar i en tvist med en irländsk hantverkare, sedan han lagat en spricka i fasaden på hennes hus.

– Han använde fel färg och när han skulle rätta till det blev det ännu värre, berättar kvinnan.

Dessutom visade det sig att hantverkaren varken hade företag eller F-skattesedel, som han enligt kvinnan påstått. I stället ville han att hon skulle betala in 25 000 kronor på ett privat konto i Irland. Det vägrade hon.

– Jag ville ha ett vitt jobb utfört, och nu vill han att jag ska betala för ett svart jobb, säger hon argt.

Hantverkaren ska ha ringt och hotat kvinnan flera gånger. Dessutom har han satt sig i trädgården och sagt att han inte tänkte gå därifrån förrän han fått sina pengar, enligt kvinnan.

– Då ringde jag polisen, som sa att han inte har rätt att sitta i min trädgård även om vi har en tvist. Den måste lösas på civilrättslig väg.

Kvinnan har nu, efter råd från polisen, kontaktat den kommunala konsumentvägledaren för att få hjälp.

– Hon kan begära att få häva tjänsten, eftersom hantverkaren varit ohederlig. Det finns också en lag om att man har rätt att ångra köp i upp till 14 dagar vid hemförsäljning, om säljaren informerat om ångerrättan. Har säljaren inte informerat om ångerrätten gäller den i ett år, säger konsumentvägledaren Maria Wiezell, som arbetar i innerstan och i Stockholms södra förorter.

Maria Wiezell tillägger:

ANNONS

– Skickar hantverkaren ärendet till inkasso ska hon bestrida fakturan.

Lokaltidningen Mitt i har flera gånger rapporterat om personer som råkat ut för oseriösa hantverkare från Irland. Enligt lokalpolisen pågår dock ingen bedrägerivåg i området.

– Nej, vi har inte fått in några klagomål om det. Blir man hotad ska man polisanmäla det, säger Martin Hämmerli vid Skärholmspolisen.