ANNONS

Villaägare och företagare i bussupprop mot SL

12 föreningar och företag i Upplands-Bro kräver en uppdatering av busslinje 556. I ett gemensamt upprop till SL går de samman i protest och kräver att linjen får nya avgångstider.
ANNONS

Trafikeringen av linjen, som går mellan Bro, Ådö och Smidö, har inte förändrats sedan 70-talet. Då var området ett sommarstugeområde med bara ett fåtal fastigheter. I dag bor över 700 personer utmed linjen – och flera nya bostadsprojekt planeras.

– Det är helt orimligt att bussen går på tider då ingen åker buss. SL säger att ingen använder linjen, men det är inte så konstigt när den är anpassad för ett sommarstugeområde, säger Per Skånberg, Villaägarna i Upplands-Bro.

Nyligen räddades linjen från neddragning, men det löser inte problemen enligt protestgruppen. De vill ha två linjer, en till Ådö och en till Smidö, och kräver att avgångstiderna ändras.

– För de som bor på Smidö tar bussen 50 minuter, för en sträcka som tar åtta minuter med bil. Det säger sig självt att människor kommer att fortsätta åka bil när det ser ut så. Och hur hållbart är det?

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.