Villan attackerad fyra nätter i följd

Efter den återkommande vandaliseringen håller sig Håkan nu vaken 0m nätterna. ”Man vet aldrig vad som kan hända”, säger han.
Efter den återkommande vandaliseringen håller sig Håkan nu vaken 0m nätterna. ”Man vet aldrig vad som kan hända”, säger han.
”Sadist och maktmissbrukare”. Det är två av orden som pensionären Håkan Jarmar kunnat utläsa i kletet av avföring och sprejfärg på sitt hus och sina bilar. Nu håller han utkik hela nätterna för att få tag i förövaren.

Håkan Jarmar är pensionär och bor ensam i en villa i Älvsjö. Han lever ett stillsamt liv – men en morgon för två veckor sedan hände något som skulle vända upp och ner på hans tillvaro.

Tisdagsmorgonen den 20 mars klev han ut genom ytterdörren – och upptäckte att någon vandaliserat hans hus, staket och två bilar med sprejfärg och avföring.

– Jag trampade nästan i bajs när jag kom ut och först så trodde jag att det var en hund som varit framme. Men sedan vände jag mig om och såg att det var avföring på dörren och husfasaden också.

Håkan kunde utläsa ordet ”sadist” på dörren och på den ena bilen stod meningen ”jag är en maktmissbrukare”.

Han ringde snabbt en saneringsfirma som kom och tvättade bort allt så gott det gick. Men tilltaget upprepades. Ytterligare tre nätter i rad.

– Man känner sig kränkt. Det skulle kännas på ett helt annat sätt om man visste att det var en engångsföreteelse, men nu upprepades det flera dagar i rad.

Håkan Jarmar har tidigare arbetat som chef inom sjukvården och enligt polisen kan vandaliseringen ha utförts av en person med psykisk ohälsa.

– Jag vet inte alls vem som kan ligga bakom det här, men jag har tidigare utsatts för anonyma telefonsamtal från en person som sa sig ha varit intagen för psykvård under de år jag var chef inom sjukvården. Det kan röra sig om samma person som gjort allt det här, men jag är inte säker, säger han.

Enligt kriminalchefen för söderort, Per Ekstrand, jobbar man just nu intensivt med fallet.

– Håkan Jarmar har lämnat in ett antal anmälningar som vi jobbar med nu och så har vi även inlett en förundersökning. Vi ska även träffa ett vittne som ska ha sett något och så ska det hållas förhör.

Per Ekstrand säger att fallet är mycket ovanligt.

– Skadegörelse förekommer ju mer, men att man angriper en privatperson på det här sättet upprepade gånger är väldigt ovanligt.

När Lokaltidningen Mitt i ringer på hos Håkan Jarmar är lukten av rengöringsmedel markant redan på farstutrappen.

Saneringsbilar såväl som polisfordon har varit en återkommande syn framför hans hus under förra veckan och själv ska han strax lämna in den andra bilen som blivit vandaliserad, för att försöka få bort sprejfärgen från motorhuven.

På bordet i vardagsrummet står en bukett med blommor i en vas som Håkan fått av en granne.

– Det var ju en massa folk här utanför som stod och tittade och diskuterade när allt hände. Och om inte annat så har jag ju lärt känna lite fler av dem nu, säger Håkan Jarmar, som ändå har en positiv inställning trots allt som skett.

Lyckligtvis har gärningsmannen inte kommit tillbaka. Men Håkan håller ändå ögonen öppna.

– Nu håller jag utkik hela nätterna, säger han.

Håkan vet inte om han nu kommer att få ha sitt hus i fred och han är beredd på att det även kan ske allvarligare saker.

– Jag är inte rädd, men det här är ju aldrig kul. Man vet aldrig vad som kan hända.