Villan som flest vill se

På Mörbytorpsvägen i Lindholmen ligger den hetaste bostaden i Vallentuna just nu. Villan har fått 4 046 klick de senaste fyra veckorna.
På Mörbytorpsvägen i Lindholmen ligger den hetaste bostaden i Vallentuna just nu. Villan har fått 4 046 klick de senaste fyra veckorna.
Ett renoveringsobjekt från 1930-talet med kakelugn och en tomt på 3 260 kvadratmeter.

De sakerna tillsammans gjorde att en villa i Lindholmen blev Vallentunas mest klickade objekt på Hemnet.

Prästgårdar, renoveringsobjekt och familjevillor är heta på Vallentunas bostadsmarknad. I alla fall om man ska tro den senaste statistiken på mäklarsajten Hemnet.

På tio i topp-listan över de mest klickade objekten i Vallentuna den senaste månaden var alla villor – många med en boyta på över 200 kvadratmeter.

Thomas Lindqvist på mäklarfirman Husman Hagberg är inte förvånad.

– Villor är alltid heta. Folk vill bo sjönära och stort och till ett lågt pris och i Vallentuna finns möjlighet att få det, säger han.

Husman Hagberg befinner sig mitt i försäljningen av det objekt som toppar listan över mest klickade objekt: en 30-talsvilla på 80 kvadrat i Lindholmen för 1,8 miljoner. Den presenteras som ett ”totalt renoveringsobjekt”.

– Den kräver en köpare som är händig eller har en stor plånbok, säger Thomas Lindqvist.

Varför tror du att den här villan är så populär?

– Den är äldre och lockar de som vill ha mycket yta till ett lågt pris, det vill säga nästan alla.

En annan nyckelfaktor som gör villorna intressanta för spekulanterna är det begränsade utbudet.

– När något dyker upp är det många som hugger, säger Thomas Lindqvist.

Som Mitt i Vallentunasteget tidigare rapporterat har priserna för en bostadsrätt stigit med 21 procent det senaste året. För villorna är ökningen mer blygsam – endast 3 procent enligt Svenska Mäklarhuset.

Det stora intresset för villor på Hemnet kan bero på medialt och socialt beteende, tror Malou Parkkila på Svensk Fastighetsförmedling.

– När en stor villa säljs i ett område så blir det ofta en snackis, det är klart man vill kolla upp en prästgård som säljs. Det innebär inte att man vill gå hela vägen och köpa, säger hon.

De tio mest klickade objekten i Vallentuna på Hemnet de senaste fyra veckorna spänner mellan cirka 4 046 och 1 494 visningar.

– Det är ganska mycket trafik. Intresset för villor och bostadsrätter följer kalenderåret utifrån semestrar och ledigheter och vi ser en ”peak” varje år i september, säger Moa Jegers, pressansvarig på Hemnet.

Mest klickade objektet i Sverige under samma tid var en villa med egen udde i Djursholm som fick omkring 26 000 klick.

– När något får så mycket trafik beror det ofta på att folk har så att säga ”inspirationsklickat”, de vill se något annat och drömma sig bort, säger Moa Jegers.

Fakta

Mest klickade objekten i Vallentuna

Källa: Hemnet.se