Vilsen man åtalas för brott i Nacka

Nyutexaminerad. Nytt jobb. Födelsedag.
Och inte en susning om var han var.
En 24-årig man har åtalats för att ha krossat en ruta av härdat glas i en entrédörr på Finnboda kajväg en tidig junimorgon i år.

Mannen hade nyligen utexaminerats, fått nytt jobb och haft födelsedag.

Han hade varit på en fest på en båt vid Münchenbryggeriet på Söder. På festen serverades gin och tonic.

Vid något tillfälle under natten lämnade han festen.

Det han sedan minns är att han gick på en trottoar, att en polisbil körde upp bredvid honom och att han satte sig i polisbilen och att polisen körde honom hem till övernattningsbostaden på Kungsholmen.

I polisförhör har han sagt att han tyckte att polisen var ”schysst” som körde hem honom.

Men en man som bor i Finnboda i Nacka kommun, drygt sex kilometer från festlokalen, har berättat att han tidigt den här morgonen från sin balkong såg 24-åringen krossa glasrutan i en entrédörr. 24-åringen slog med en stor blomkruka mot glasrutan och lämnade sedan platsen. Mannen som blev vittne sprang då efter.

24-åringen har sagt i polisförhör att han inte minns något om skadegörelsen. Själv trodde han att han befann sig på Långholmen även om han inte bor i Stockholm och inte vet var vare sig Långholmen eller Nacka ligger.

24-åringen ska ha i förhöret ha sagt att han aldrig tidigare varit så berusad att han tappat minnet.

– Det hela känns helt absurt, ska 24-åringen ha sagt i polisförhör.

Även om han inte minns något har 24-åringen sagt sig beredd att betala skadestånd, 12 407 kronor, för den 28 kilo tunga glasrutan av härdat glas.